De gijzeling gebeurde tijdens langdurige en vaak gewelddadige acties tegen de sluiting van de fabriek op 6 en 7 januari van 2014. Toen hield de groep actievoerders de directeur productie en zijn collega voor personeelszaken vast op de fabriek die toen al geruime tijd was bezet. De directeuren zelf hebben achteraf verklaard dat hen persoonlijk verder niets is aangedaan. De acties waren gericht tegen de door Goodyear aangekondigde sluiting van de fabriek, waar destijds meer dan elfhonderd mensen werkten. De hoge straffen hebben in Frankrijk een schok veroorzaakt in politieke kringen en bij de vakbonden. "De uitspraak is onaanvaardbaar en vormt een wapen waarmee de politici werknemers kunnen intimideren als die opkomen voor hun rechten en hun baan”, aldus de bonden in een verklaring.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding