Het gaat om een voor Diesel Büchli strategische stap. België is een belangrijke dieselmarkt en werd tot voor kort vanuit Nederland bediend. "Met de nieuwe vestiging zijn we dichter bij onze klanten en kunnen we ze nog beter van dienst zijn" zegt directeur Hans de Kam. Naast alle apparatuur zijn ook alle medewerkers overgenomen. "Zij kennen de lokale markt als geen ander. We kennen De Jonghe Autoparts al sinds jaar en dag en in de afgelopen jaren werd de samenwerking al behoorlijk geïntensiveerd. De overname is een mooi resultaat."

Joan Vanderhoydonck, eigenaar van De Jonghe Autoparts, is blij met de overname "Wij zien zeker de potentie van diesel maar hebben duidelijk meer focus op automaterialen dan op het dieselspecialisme. We zijn vijf jaar geleden een dieseldienst gestart en hebben een goede naam opgebouwd en de waardering van de klanten gekregen. Het is nu tijd om het over te dragen en de ambitie verder gestalte te laten krijgen. Met Diesel Büchli heeft dat alle kans van slagen." benadrukt Vanderhoydonck.

Dat Diesel Büchli de zaken serieus aanpakt blijkt ook uit de nieuwe locatie die vanaf het eerste moment betrokken wordt. "In de afgelopen paar maanden is er hard gewerkt", stelt De Kam. In een bestaand bedrijfspand van bijna zeshonderd vierkante meter, net om de hoek bij De Jonghe, is een compleet nieuwe inrichting gebouwd met testcellen voor de testbanken, een grote werkplaats en een verkoopkantoor annex klantreceptie.

Het Nederlandse netwerk aan Diesel Büchli Partners en Bosch 1st Suppliers als wederverkopers wordt ook in België uitgerold. Dat in België ruim dubbel zo veel personenauto’s met een dieselmotor als in Nederland, noemt Hans Gerrits (mededirecteur Diesel Büchli) "een prettig gegeven. Daarnaast gaan we ons richten op landbouw, industrie, trucks en scheepvaart. Net zoals we dat in Nederland hebben." Maar dan op de Belgische manier, benadrukt Gerrits: copy, paste is niet zomaar succesvol. "Goed luisteren en leren van onze Belgische collega’s is absoluut een vereiste."