Chinezen vinden Liqui Moly beste oliemerk

Het Duitse merk Liqui Moly zegt uit ‘een zee van oliemerken’ steeds sterker te worden waargenomen in China. Toen het online-magazine ‘Autoservice en -onderhoud’ zijn lezers vroeg te stemmen voor het beste oliemerk kreeg Liqui Moly twintig procent van de stemmen.

"Zo´n onderscheiding hebben we in China nog nooit gekregen", aldus Robert Niegel, die verantwoordelijk is voor de Chinese tak van het merk. Het aantal merken motorolie is al net zo reusachtig als de Chinese markt. Liqui Moly behoort er als premium-merk tot de duurste oliesoorten. "Het feit dat we uitsluitend in Duitsland produceren en de automobilisten in China precies dezelfde olie krijgen als die in Duitsland, draagt bij aan onze populariteit", denkt Niegel. De groeps fans  in China is blijkbaar groter dan gedacht. Bij de enquête viel zo´n twintig procent van de stemmen op Liqui Moly, dat daarmee 28 andere oliemerken het nakijken gaf – zowel inheemse merken als de grote internationale merken. "Dat toont aan hoe sterk ons merk intussen in China is." Dit vindt ook zijn weerslag in de verkoopcijfers. In het eerste kwartaal steeg de omzet met meer dan 140 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. "We zijn nog lang niet zo ver dat we hier op de markt dezelfde positie hebben als thuis in Duitsland maar de koers die we in China hebben ingeslagen, klopt wel."

Liqui Moly is onder meer bekend door de sexy kalender die zij jaarlijks publiceren. Er is een speciale uitgaven voor Azië die ook in China verkrijgbaar is.

Liqui Moly GmbH (Ulm, Zuid-Duitsland) biedt motoroliën, additieven, verzorgingsproducten voor voertuigen en serviceproducten aan. Liqui Moly ontwikkelt en test zijn producten in eigen laboratoria, produceert uitsluitend in Duitsland en introduceert alle producten zelf op de markt. Liqui Moly-producten worden verkocht in Duitsland en in 120 andere landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chinezen vinden Liqui Moly beste oliemerk - Automobielmanagement.nl

Chinezen vinden Liqui Moly beste oliemerk

Het Duitse merk Liqui Moly zegt uit ‘een zee van oliemerken’ steeds sterker te worden waargenomen in China. Toen het online-magazine ‘Autoservice en -onderhoud’ zijn lezers vroeg te stemmen voor het beste oliemerk kreeg Liqui Moly twintig procent van de stemmen.

"Zo´n onderscheiding hebben we in China nog nooit gekregen", aldus Robert Niegel, die verantwoordelijk is voor de Chinese tak van het merk. Het aantal merken motorolie is al net zo reusachtig als de Chinese markt. Liqui Moly behoort er als premium-merk tot de duurste oliesoorten. "Het feit dat we uitsluitend in Duitsland produceren en de automobilisten in China precies dezelfde olie krijgen als die in Duitsland, draagt bij aan onze populariteit", denkt Niegel. De groeps fans  in China is blijkbaar groter dan gedacht. Bij de enquête viel zo´n twintig procent van de stemmen op Liqui Moly, dat daarmee 28 andere oliemerken het nakijken gaf – zowel inheemse merken als de grote internationale merken. "Dat toont aan hoe sterk ons merk intussen in China is." Dit vindt ook zijn weerslag in de verkoopcijfers. In het eerste kwartaal steeg de omzet met meer dan 140 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. "We zijn nog lang niet zo ver dat we hier op de markt dezelfde positie hebben als thuis in Duitsland maar de koers die we in China hebben ingeslagen, klopt wel."

Liqui Moly is onder meer bekend door de sexy kalender die zij jaarlijks publiceren. Er is een speciale uitgaven voor Azië die ook in China verkrijgbaar is.

Liqui Moly GmbH (Ulm, Zuid-Duitsland) biedt motoroliën, additieven, verzorgingsproducten voor voertuigen en serviceproducten aan. Liqui Moly ontwikkelt en test zijn producten in eigen laboratoria, produceert uitsluitend in Duitsland en introduceert alle producten zelf op de markt. Liqui Moly-producten worden verkocht in Duitsland en in 120 andere landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding