Volgens de Amerikaanse autoriteiten heeft het motormerk 340 duizend ‘super-tuners’ verkocht waarmee de prestaties van de motoren verder opgevoerd kunnen worden. Dat betekent echter dat de normen voor de luchtvervuiling, waaraan de motor oorspronkelijk wel voldeed, worden overschreden. Harley heeft bovendien tussen 2006 en 2008 12 duizend motoren verkocht waar al een ‘super-tuner’ op gemonteerd was.

"Vanwege de vooraanstaande positie die Harley Davidson inneemt in de sector is het erg belangrijk om een eind te maken aan de verkoop van illegale systemen die onze wegen en de lucht die de burgers inademen vervuilen. Iedereen die dit soort systemen verkoopt, kan hier een voorbeeld aan nemen,” aldus een woordvoerder van het ministerie van justitie. Harley Davidson heeft toegezegd dat het de al bij dealers aanwezige ‘super-tuners’ zal terugkopen om ze te vernietigen.