De diefstal is uiterst simpel verlopen: de daders reden tot twee maal toe met een truck ongehinderd langs de bewaking het terrein van de fabriek in Solihull op, haakten een klaarstaande oplegger vol nieuwe motoren aan en reden vervolgens met – waarschijnlijk vervalste – laaddocumenten weer van het terrein af. Volgens anonieme bronnen was de hele operatie in zes minuten gefikst, en dat twee keer.

JLR heeft de diefstal inmiddels erkend. Het autobedrijf schat de schade op zeker vier miljoen euro maar wil verder niet zeggen hoeveel en wat voor soort motoren zijn verdwenen. Wel is een forse beloning uitgeloofd voor het terugbrengen van de gestolen waar. De motoren zijn niet makkelijk op een andere manier te gebruiken omdat ze verder helemaal zijn afgestemd op Jaguars en Land Rovers. "JLR heeft wel direct alle managers voor spoedoverleg bij elkaar geroepen om te bekijken wat er mis is gegaan," meldt de locale The Coventry Telegraph.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding