Dat was des te erger omdat die baas hem juist een tweede kans had geboden nadat hij bij een andere dealer wegens het verhullen van zijn criminele verleden al na korte tijd was ontslagen.

De 49-jarige Darren Thornton uit Scunthorpe is in het verleden veroordeeld geweest voor fraude, verduistering, diefstal en drugsdelicten maar vertelde dat niet toen hij eerst solliciteerde bij een Mercedes-Benz dealer in Hull, niet te ver van Grimsby. Die werkgever kwam echter achter z’n criminele verleden en stuurde Thornton al na een maand weer weg. Een collega in Grimsby wilde hem toch nog eens kans bieden en stelde hem aan als ‘sales executive’ met een jaarsalaris van bijna 70.000 euro. Thornthon kon zijn misdadige gedrag echter niet laten en verduisterde tussen 1 mei 2015 en juni vorig jaar alles bij elkaar 150.000 euro. Hij werkte met valse facturen, sjoemelde met de prijzen van nieuwe auto’s en had andere trucs bedacht om geld naar zijn eigen bankrekening door te sluizen. Dat deed hem uiteindelijk de das om want hij is vorige week voor de rechter verschenen die hem voor drie jaar in de gevangenis heeft opgeborgen.