CapGemini: online auto kopen neemt snel toe

Online een auto kopen is geen nichemarkt meer. Bijna vier op de tien kopers van een auto uit het ‘volumesegment’ stelt nu dat ze hun volgende auto zeer waarschijnlijk of waarschijnlijk online zullen kopen. In het premiumsegment, waar online kopen al populairder is, ligt dat percentage inmiddels op 47 procent.

CapGemini: online auto kopen neemt snel toe

Dat blijkt uit een onderzoek van CapGemini Duitsland. "Digitale manieren om de koper te benaderen, zoals virtual reality presentatie, livechats of videoblogs, worden steeds meer ingezet bij het voorwerk. Bij de feitelijke aankoop willen velen nog te doen hebben met een deskundig persoon bij de dealer maar ook dat verandert nu snel." CapGemini wijst daarbij vooral op de opmars in het massasegment waar online auto-kopen een jaar of twee geleden nog nauwelijks voorkwam.

Grote verandering 

Op basis van het onderzoek voorspelt het bureau dat dat de komende tijd snel zal veranderen. "Nu al zie je dat het bezoek aan de showroom drastisch is teruggelopen. Twee jaar geleden gaf een kwart van de autozoekers nog aan dat ze vier tot vijf keer een showroom waren binnengelopen, nu doet nog maar één op de zeven dat."

CapGemini: online auto kopen neemt snel toe - Automobielmanagement.nl

CapGemini: online auto kopen neemt snel toe

Online een auto kopen is geen nichemarkt meer. Bijna vier op de tien kopers van een auto uit het ‘volumesegment’ stelt nu dat ze hun volgende auto zeer waarschijnlijk of waarschijnlijk online zullen kopen. In het premiumsegment, waar online kopen al populairder is, ligt dat percentage inmiddels op 47 procent.

CapGemini: online auto kopen neemt snel toe

Dat blijkt uit een onderzoek van CapGemini Duitsland. "Digitale manieren om de koper te benaderen, zoals virtual reality presentatie, livechats of videoblogs, worden steeds meer ingezet bij het voorwerk. Bij de feitelijke aankoop willen velen nog te doen hebben met een deskundig persoon bij de dealer maar ook dat verandert nu snel." CapGemini wijst daarbij vooral op de opmars in het massasegment waar online auto-kopen een jaar of twee geleden nog nauwelijks voorkwam.

Grote verandering 

Op basis van het onderzoek voorspelt het bureau dat dat de komende tijd snel zal veranderen. "Nu al zie je dat het bezoek aan de showroom drastisch is teruggelopen. Twee jaar geleden gaf een kwart van de autozoekers nog aan dat ze vier tot vijf keer een showroom waren binnengelopen, nu doet nog maar één op de zeven dat."