Ongeval op werkvloer bijna altijd gevolg van menselijke fout

Ook met de best beveiligde machine, de nieuwste pbm’s, de netste en schoonste werkplek kunnen ongelukken gebeuren. De oorzaak is bijna altijd een menselijke fout.

Het juiste gedrag en cultuur kunnen veel fouten en ongevallen voorkomen. ‘5xbeter’, de organisatie die jaarlijks aandacht vraagt voor veilig en gezond werken in de metaal, laat de Veiligheidsweek dit jaar dan ook in het teken van gedrag en cultuur staan.

Ruim voor aanvang van de Veiligheidsweek (19 – 23 juni 2017) kunnen bedrijven bij 5xbeter een pakket aanvragen om de week inhoud en vorm te geven. Ook het 5xbeter Congres 2017 op 26 juni staat in het teken van gedrag en cultuur op de werkvloer.

De cultuur op de werkplek, de wijze waarop collega’s en leidinggevenden elkaar aanspreken op hun veiligheidsgedrag speelt een grote rol bij het voorkomen van ongevallen. En de meest gehoorde reden om even niet veilig te werken, om de standaard regels niet te respecteren is dat het even snel moest. Onder het motto ‘Nu effe niet!’ vragen we aandacht voor gedrag en cultuur op de werkvloer. Omdat "even snel" nooit de reden van een ongeval mag zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ongeval op werkvloer bijna altijd gevolg van menselijke fout - Automobielmanagement.nl

Ongeval op werkvloer bijna altijd gevolg van menselijke fout

Ook met de best beveiligde machine, de nieuwste pbm’s, de netste en schoonste werkplek kunnen ongelukken gebeuren. De oorzaak is bijna altijd een menselijke fout.

Het juiste gedrag en cultuur kunnen veel fouten en ongevallen voorkomen. ‘5xbeter’, de organisatie die jaarlijks aandacht vraagt voor veilig en gezond werken in de metaal, laat de Veiligheidsweek dit jaar dan ook in het teken van gedrag en cultuur staan.

Ruim voor aanvang van de Veiligheidsweek (19 – 23 juni 2017) kunnen bedrijven bij 5xbeter een pakket aanvragen om de week inhoud en vorm te geven. Ook het 5xbeter Congres 2017 op 26 juni staat in het teken van gedrag en cultuur op de werkvloer.

De cultuur op de werkplek, de wijze waarop collega’s en leidinggevenden elkaar aanspreken op hun veiligheidsgedrag speelt een grote rol bij het voorkomen van ongevallen. En de meest gehoorde reden om even niet veilig te werken, om de standaard regels niet te respecteren is dat het even snel moest. Onder het motto ‘Nu effe niet!’ vragen we aandacht voor gedrag en cultuur op de werkvloer. Omdat "even snel" nooit de reden van een ongeval mag zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding