Oud-topman Toyota overleden

Toyota heeft meegedeeld dat Tatsuro Toyoda, kleinzoon van de oprichter van het bedrijf Sakichi Toyoda en van 1992 tot 1995 topman van de onderneming, op 30 december op 88-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een longontsteking.

Toyoda was tot aan zijn dood nog altijd adviseur van de autofabrikant die vooral onder zijn leiding is uitgegroeid tot een van de grootste ondernemingen in de sector in de wereld. Hij was in dat kader onder meer directeur van Toyota’s eerste dochterbedrijf in de Verenigde Staten maar werkte ook in een aantal Afrikaanse landen en in Australië. Toyota zal op een latere datum een herdenkingsdienst voor de overleden Toyoda houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Oud-topman Toyota overleden - Automobielmanagement.nl

Oud-topman Toyota overleden

Toyota heeft meegedeeld dat Tatsuro Toyoda, kleinzoon van de oprichter van het bedrijf Sakichi Toyoda en van 1992 tot 1995 topman van de onderneming, op 30 december op 88-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een longontsteking.

Toyoda was tot aan zijn dood nog altijd adviseur van de autofabrikant die vooral onder zijn leiding is uitgegroeid tot een van de grootste ondernemingen in de sector in de wereld. Hij was in dat kader onder meer directeur van Toyota’s eerste dochterbedrijf in de Verenigde Staten maar werkte ook in een aantal Afrikaanse landen en in Australië. Toyota zal op een latere datum een herdenkingsdienst voor de overleden Toyoda houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding