Hoofdredacteur Steve Huntingford van het Britse autoblad: "Natuurlijk realiseren we ons heel goed dat de XC40 een controversiële keus is omdat de beste motor voor dat model een diesel is. Onze laatste testen laten echter zien dat deze nieuwste motor minder stikstofoxide uitstoot dan heel veel benzinemodellen terwijl hij bovendien de laagste CO2 uitstoot biedt die diesels zo populair maken."

Anti-diesel hysterie 

Huntingford vervolgt: "Onze jury weigerde om meegesleept te worden in de anti-diesel hysterie van politici en een aantal grote media en nam integendeel een besluit dat geheel en al gebaseerd was op de eigenschappen van onze auto’s. We zijn er sterk van overtuigd dat diesel de beste keus blijft, zowel economisch als wat het milieu betreft, voor veel autorijders en voor diegenen voor wie dat niet het geval is is er de keus tussen benzine en elektrisch. De Volvo XC40 is een buitengewone prestatie en bewijst aan autokopers over de hele wereld dat diesel absoluut niet dood is."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding