Het gaat bij JLR om de fabrieken in Solihull en Castle Bromwich die onder meer de Range Rover, de Land Rover Discovery en de Jaguar F-Pace bouwen. Ook een in de buurt gelegen grote chocoladefabriek ligt tijdelijk stil.

Het regionale waterbedrijf Severn Trent zegt ‘dat het enkele grote ondernemingen heeft verzocht om de activiteiten stop te zetten omdat de watervoorziening aan huishoudens of voorzieningen zoals ziekenhuizen prioriteit heeft.’ In grote delen van Groot-Brittannië is het de afgelopen week noodweer geweest met veel sneeuw en extreem lage temperaturen. Nu ook daar snel de dooi is ingezet, springen overal aan de lopende band de waterleidingen. Volgens Severn Trent ligt het aantal meldingen momenteel 400 keer zo hoog als normaal.

JLR heeft nog geen idee wanneer de fabrieken weer mogen gaan draaien. "We houden onze mensen voortdurend op de hoogte." Ook is niet duidelijk wie er uiteindelijk voor de kosten op zal draaien. De twee vestigingen produceren normaal samen rond de 1.200 auto’s per dag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding