Hele collectie Den Hartog Museum onder de hamer

Veilinghuis Bonhams gaat de collectie automobielen van het Den Hartogh Ford Museum veilen. De veiling vindt plaats op 23 juni in het museum zelf. De collectie wordt gezien als een van de grootste en belangrijkste verzamelingen auto’s van het Amerikaanse Ford.

De Ford-collectie omvat de modellen A, B en C, model T, een ijscowagen, ambulances en brandweerauto’s. De totale privécollectie omvat meer dan 200 Ford en Lincoln automobielen en vrachtwagens en ruim 50 motorfietsen. Alles in deze veiling wordt zonder limiet aangeboden.

De collectie van het museum is samengesteld en opgebouwd door Piet den Hartogh, die zijn eerste Ford kocht in 1956. Zijn echtgenote inspireerde hem in 1990 om de collectie om te vormen tot een echt museum, zodat zijn liefde en passie voor Fords gedeeld kon worden met liefhebbers over de hele wereld. Gedurende ruim 20 jaar was de collectie een ‘must-see’ voor elke autoliefhebber.

Een dergelijke bijzondere collectie behoeft ook een enorme toewijding. Piet’s dochter Greske was jarenlang verantwoordelijk voor het museum, maar de familie heeft nu besloten de bijzondere collectie te delen met de vele Ford liefhebbers over de hele wereld.

Alle aangeboden auto’s zullen verkocht worden en worden zonder limiet geveild
 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hele collectie Den Hartog Museum onder de hamer - Automobielmanagement.nl

Hele collectie Den Hartog Museum onder de hamer

Veilinghuis Bonhams gaat de collectie automobielen van het Den Hartogh Ford Museum veilen. De veiling vindt plaats op 23 juni in het museum zelf. De collectie wordt gezien als een van de grootste en belangrijkste verzamelingen auto’s van het Amerikaanse Ford.

De Ford-collectie omvat de modellen A, B en C, model T, een ijscowagen, ambulances en brandweerauto’s. De totale privécollectie omvat meer dan 200 Ford en Lincoln automobielen en vrachtwagens en ruim 50 motorfietsen. Alles in deze veiling wordt zonder limiet aangeboden.

De collectie van het museum is samengesteld en opgebouwd door Piet den Hartogh, die zijn eerste Ford kocht in 1956. Zijn echtgenote inspireerde hem in 1990 om de collectie om te vormen tot een echt museum, zodat zijn liefde en passie voor Fords gedeeld kon worden met liefhebbers over de hele wereld. Gedurende ruim 20 jaar was de collectie een ‘must-see’ voor elke autoliefhebber.

Een dergelijke bijzondere collectie behoeft ook een enorme toewijding. Piet’s dochter Greske was jarenlang verantwoordelijk voor het museum, maar de familie heeft nu besloten de bijzondere collectie te delen met de vele Ford liefhebbers over de hele wereld.

Alle aangeboden auto’s zullen verkocht worden en worden zonder limiet geveild
 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding