Volkswagen houdt de regen tegen

Mexicaanse boeren hebben Volkswagen voor de rechter gesleept omdat het bij haar fabriek in Puebla met geluidskanonnen regenwolken probeert op te lossen. Op die manier wil het autobedrijf voorkomen dat er hagelbuien boven de fabriek tot uitbarsting komen die grote schade aanrichten aan de geparkeerde splinternieuwe auto’s.

Volgens VW Mexico heeft de hagel vorig jaar voor meer dan 17 miljoen schade veroorzaakt. Maar de boeren in de buurt zitten door het verdrijven van de regen met te weinig water voor hun landerijen. Zij stellen dat daardoor dit seizoen alleen al 2.000 hectare aan mais en andere gewassen verloren dreigt te gaan wat hen grote financiële schade berokkent.

In juni hielden enkele honderden boeren al een protestdemonstratie bij de fabriek in Puebla op zo’n 120 kilometer ten zuidoosten van Mexico-Stad. "Volkswagen beschermt haar auto’s maar meer dan 100.000 bewoners in de omgeving lijden onder de gevolgen," zegt Francisco Tlaxca Pérez die de boeren-actiegroep leidt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen houdt de regen tegen - Automobielmanagement.nl

Volkswagen houdt de regen tegen

Mexicaanse boeren hebben Volkswagen voor de rechter gesleept omdat het bij haar fabriek in Puebla met geluidskanonnen regenwolken probeert op te lossen. Op die manier wil het autobedrijf voorkomen dat er hagelbuien boven de fabriek tot uitbarsting komen die grote schade aanrichten aan de geparkeerde splinternieuwe auto’s.

Volgens VW Mexico heeft de hagel vorig jaar voor meer dan 17 miljoen schade veroorzaakt. Maar de boeren in de buurt zitten door het verdrijven van de regen met te weinig water voor hun landerijen. Zij stellen dat daardoor dit seizoen alleen al 2.000 hectare aan mais en andere gewassen verloren dreigt te gaan wat hen grote financiële schade berokkent.

In juni hielden enkele honderden boeren al een protestdemonstratie bij de fabriek in Puebla op zo’n 120 kilometer ten zuidoosten van Mexico-Stad. "Volkswagen beschermt haar auto’s maar meer dan 100.000 bewoners in de omgeving lijden onder de gevolgen," zegt Francisco Tlaxca Pérez die de boeren-actiegroep leidt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding