Ontslag Audi-baas zo goed als zeker

De Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep heeft nog geen besluit genomen over het al dan niet ontslaan van de in de gevangenis zittende CEO van Audi Rupert Stadler. De leden van de raad hebben tijdens een buitengewone zitting op maandag alleen ‘van gedachten gewisseld’ over de zaak Stadler.

stadler

Een formeel besluit staat nu op de agenda voor de eerstkomende reguliere vergadering op 28 september. "Maar als er wat anders uit de bus komt dan Stadler’s ontslag, dan zou dat een grote verrassing zijn," citeert het Duitse Handelsblatt uit VW-kringen.

Het komende ontslag en vooral de gevangenschap van de CEO overschaduwden de feestelijke presentatie van de nieuwe vol-elektrische Audi e-Tron in San Francisco. Waarnemend CEO Bram Schot had die presentatie juist verplaatst van Brussel – waar de auto gebouwd gaat worden – naar San Francisco op een steenworp van concurrent Tesla om meer positieve publiciteit te genereren.

Het feest wordt ook nog eens verstoord door berichten dat de e-Tron niet de beloofde 500 kilometer bereik haalt maar slechts 400 kilometer op volle batterijen kan rijden. Dat komt door de nieuwe WLTP-eisen waardoor de emissies maar ook het bereik van nieuwe modellen onder realistische rij-omstandigheden gemeten moeten worden en niet meer alleen in een laboratorium-opstelling.

Ontslag Audi-baas zo goed als zeker - Automobielmanagement.nl

Ontslag Audi-baas zo goed als zeker

De Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep heeft nog geen besluit genomen over het al dan niet ontslaan van de in de gevangenis zittende CEO van Audi Rupert Stadler. De leden van de raad hebben tijdens een buitengewone zitting op maandag alleen ‘van gedachten gewisseld’ over de zaak Stadler.

stadler

Een formeel besluit staat nu op de agenda voor de eerstkomende reguliere vergadering op 28 september. "Maar als er wat anders uit de bus komt dan Stadler’s ontslag, dan zou dat een grote verrassing zijn," citeert het Duitse Handelsblatt uit VW-kringen.

Het komende ontslag en vooral de gevangenschap van de CEO overschaduwden de feestelijke presentatie van de nieuwe vol-elektrische Audi e-Tron in San Francisco. Waarnemend CEO Bram Schot had die presentatie juist verplaatst van Brussel – waar de auto gebouwd gaat worden – naar San Francisco op een steenworp van concurrent Tesla om meer positieve publiciteit te genereren.

Het feest wordt ook nog eens verstoord door berichten dat de e-Tron niet de beloofde 500 kilometer bereik haalt maar slechts 400 kilometer op volle batterijen kan rijden. Dat komt door de nieuwe WLTP-eisen waardoor de emissies maar ook het bereik van nieuwe modellen onder realistische rij-omstandigheden gemeten moeten worden en niet meer alleen in een laboratorium-opstelling.