De vakbonden ‘weigeren de wens van BOVAG in te willigen om van de zaterdag een normale werkdag te maken,’stelt de organisatie.

BOVAG wil werkgevers en werknemers binnen de cao meer ruimte geven om ook de zaterdag op te kunnen nemen in het vijfdaagse werkrooster. Deze wens komt niet alleen van werkgevers, maar ook van diverse medewerkers zelf, meldt het bedrijf.

Onderhandelaar Fedde Monsma van BOVAG: "Onbegrijpelijk dat de vakbonden vasthouden aan oude tradities en weigeren vooruit te kijken. Terwijl er momenteel in vele branches, zowel binnen de Motorvoertuigen en Tweewielerbranche als daarbuiten, in het verleden en recent wel afspraken over zaterdag als gewone werkdag zijn gemaakt."

Er staat nog een vierde onderhandelingsronde gepland over anderhalve week. BOVAG is van mening dat vakbonden nu aan zet zijn om bereidheid te tonen om over zaterdagwerken afspraken te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding