De in de pauselijke kleuren uitgebrachte Lamborghini die tijdens een plechtigheid in Vaticaan Stad ook door Zijne Heiligheid persoonlijk is getekend werd eerder dit jaar geveild voor 715.000 euro. Dat was bijna dubbel zo veel als de geschatte opbrengst. De anoniem gebleven koper heeft echter niet aan zijn verplichtingen voldaan zodat de supercar nu opnieuw in de aanbieding is. 

 

De paus zelf is niet erg enthousiast over auto’s en rijdt het liefst in een simpele Fiat 500. Daarom had hij van te voren al aangekondigd de Lamborghini zeker weer te verkopen. Hij hoopt met de ‘loterij’ zo veel mogelijk geld bijeen te halen voor zijn vele liefdadigheidsinstellingen, met name voor de wederopbouw van Irak. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding