VW-topman Diess wint machtsstrijd

Topman Herbert Diess van de Volkswagen Groep heeft de volledige steun gekregen van de Raad van Toezicht. De CEO heeft daarmee de machtsstrijd met Bernd Osterloh, de voorzitter van de centrale ondernemingsraad en namens de bonden lid van de Raad van Toezicht, in zijn voordeel beslecht.

Topman Diess wil met donderspeech VW wakker schudden

“De komende jaren zal de Raad van Bestuur van Volkswagen AG de strategie uitvoeren met Herbert Diess aan de top,’’ aldus een verklaring. Diess krijgt daarbij alle lof toegezwaaid voor zijn inzet voor de groep: “Herbert Diess heeft sinds 2015 een grote impact op Volkswagen. Zonder zijn toewijding zou de transformatie van de onderneming niet zo consistent en succesvol zijn geweest.’’ De Raad heeft ook ingestemd met de benoeming van enkele vertrouwelingen van Diess op topposities.

Duidelijkheid

Het heeft de Raad drie zittingen gekost om zich uit te spreken over de toekomststrategie en de positie van de CEO. Maandagavond is uiteindelijk een besluit genomen dat aan duidelijkheid weinig te wensen overlaat: “De Raad heeft unaniem besloten haar volle steun te geven aan de strategie Together 2025+.’’ De verklaring benadrukt ook nog ‘dat er volledige overeenstemming is tussen de Raad van Toezicht, de Raad van Bestuur en de werknemersvertegenwoordigers over de strategische doelstellingen. “Bij de implementatie blijft iedereen de gelijke status van winstgevendheid en behoud van banen alsmede het belang van training onderstrepen. Dit bewijst eens te meer dat we de grote uitdagingen die voor ons liggen alleen gezamenlijk het hoofd kunnen bieden,’’ zegt Osterloh zelf.

VW-topman Diess wint machtsstrijd - Automobielmanagement.nl

VW-topman Diess wint machtsstrijd

Topman Herbert Diess van de Volkswagen Groep heeft de volledige steun gekregen van de Raad van Toezicht. De CEO heeft daarmee de machtsstrijd met Bernd Osterloh, de voorzitter van de centrale ondernemingsraad en namens de bonden lid van de Raad van Toezicht, in zijn voordeel beslecht.

Topman Diess wil met donderspeech VW wakker schudden

“De komende jaren zal de Raad van Bestuur van Volkswagen AG de strategie uitvoeren met Herbert Diess aan de top,’’ aldus een verklaring. Diess krijgt daarbij alle lof toegezwaaid voor zijn inzet voor de groep: “Herbert Diess heeft sinds 2015 een grote impact op Volkswagen. Zonder zijn toewijding zou de transformatie van de onderneming niet zo consistent en succesvol zijn geweest.’’ De Raad heeft ook ingestemd met de benoeming van enkele vertrouwelingen van Diess op topposities.

Duidelijkheid

Het heeft de Raad drie zittingen gekost om zich uit te spreken over de toekomststrategie en de positie van de CEO. Maandagavond is uiteindelijk een besluit genomen dat aan duidelijkheid weinig te wensen overlaat: “De Raad heeft unaniem besloten haar volle steun te geven aan de strategie Together 2025+.’’ De verklaring benadrukt ook nog ‘dat er volledige overeenstemming is tussen de Raad van Toezicht, de Raad van Bestuur en de werknemersvertegenwoordigers over de strategische doelstellingen. “Bij de implementatie blijft iedereen de gelijke status van winstgevendheid en behoud van banen alsmede het belang van training onderstrepen. Dit bewijst eens te meer dat we de grote uitdagingen die voor ons liggen alleen gezamenlijk het hoofd kunnen bieden,’’ zegt Osterloh zelf.