De weg op met een klimaatneutrale tankpas

brand story

De klimaatimpact van fossiele brandstoffen en het duurzaamheidsbewustzijn maken dat steeds meer ondernemers het wagenpark willen vergroenen. Eén van de mogelijkheden is bijvoorbeeld overstappen op elektrisch vervoer.

Elektrisch rijden heeft veel voordelen. Zo is het goedkoper dan benzine of diesel, beter voor het milieu en geeft het je de mogelijkheid om je auto thuis, op het werk of onderweg op te laden. Vergeet daarnaast niet het belastingvoordeel middels diverse stimulerings- en subsidieregelingen van de overheid. Naast het overstappen op elektrisch vervoer zijn er meer oplossingen. DKV maakt het nóg makkelijker voor bedrijven om meer aandacht te besteden aan duurzaamheid.

Compenseer uitstoot

Ondernemers zijn zich bewust van het klimaatprobleem. Ze willen niet alleen, maar moeten zich ook kunnen verantwoorden wat zij doen om bij te dragen aan een duurzame wereld. In de transportsector is de CO2-uitstoot hoog. DKV biedt daarom de DKV CARD CLIMATE aan om op deze manier stappen te maken in duurzame mobiliteit. Het is een tankkaart waarmee je de volledige CO2-uitstoot compenseert. Als ondernemer investeer je in gecertificeerde projecten ter bescherming van het klimaat. Dit is mogelijk door DKV’s partner myclimate, een toonaangevende aanbieder van compensatiemaatregelen die voldoet aan de hoogste normen. Hoe werkt deze CO2-compensatie? Als ondernemer betaal je een CO2-toeslag aan DKV. Deze toeslag wordt berekend aan de hand van het brandstofverbruik van de voertuigen. Deze toeslag wordt één op één uitgekeerd aan myclimate. Zij besteden het volledige compensatiebedrag aan een duurzaamheidsproject waarbij andere CO2-uitstoot wordt vermeden.

Stroom laden

Wil je een stap verder? Ga dan voor elektrisch rijden en maak gebruik van een eigen DKV oplaadpunt voor thuis of bij het bedrijf en ga laden met de DKV CARD CLIMATE + CHARGE. Hiermee kun je je auto opladen bij meer dan 100.000 laadpunten en gebruikmaken van alle andere faciliteiten van de DKV Card. Heb je een plug-in hybride? Dan kun je zelfs met deze kaart ook tanken en investeer je als werkgever een bedrag in gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten. Beide passen bieden naast de duurzaamheidsaspecten een aantal unieke voordelen. Al je laad- en tanktransacties zijn inzichtelijk via de DKV-portal en worden op één factuur verrekend. Gemak en duurzaamheid met de service van DKV.

Dit artikel is verschenen in de AM Oliebollenspecial 2020.

De weg op met een klimaatneutrale tankpas - Automobielmanagement.nl

De weg op met een klimaatneutrale tankpas

brand story

De klimaatimpact van fossiele brandstoffen en het duurzaamheidsbewustzijn maken dat steeds meer ondernemers het wagenpark willen vergroenen. Eén van de mogelijkheden is bijvoorbeeld overstappen op elektrisch vervoer.

Elektrisch rijden heeft veel voordelen. Zo is het goedkoper dan benzine of diesel, beter voor het milieu en geeft het je de mogelijkheid om je auto thuis, op het werk of onderweg op te laden. Vergeet daarnaast niet het belastingvoordeel middels diverse stimulerings- en subsidieregelingen van de overheid. Naast het overstappen op elektrisch vervoer zijn er meer oplossingen. DKV maakt het nóg makkelijker voor bedrijven om meer aandacht te besteden aan duurzaamheid.

Compenseer uitstoot

Ondernemers zijn zich bewust van het klimaatprobleem. Ze willen niet alleen, maar moeten zich ook kunnen verantwoorden wat zij doen om bij te dragen aan een duurzame wereld. In de transportsector is de CO2-uitstoot hoog. DKV biedt daarom de DKV CARD CLIMATE aan om op deze manier stappen te maken in duurzame mobiliteit. Het is een tankkaart waarmee je de volledige CO2-uitstoot compenseert. Als ondernemer investeer je in gecertificeerde projecten ter bescherming van het klimaat. Dit is mogelijk door DKV’s partner myclimate, een toonaangevende aanbieder van compensatiemaatregelen die voldoet aan de hoogste normen. Hoe werkt deze CO2-compensatie? Als ondernemer betaal je een CO2-toeslag aan DKV. Deze toeslag wordt berekend aan de hand van het brandstofverbruik van de voertuigen. Deze toeslag wordt één op één uitgekeerd aan myclimate. Zij besteden het volledige compensatiebedrag aan een duurzaamheidsproject waarbij andere CO2-uitstoot wordt vermeden.

Stroom laden

Wil je een stap verder? Ga dan voor elektrisch rijden en maak gebruik van een eigen DKV oplaadpunt voor thuis of bij het bedrijf en ga laden met de DKV CARD CLIMATE + CHARGE. Hiermee kun je je auto opladen bij meer dan 100.000 laadpunten en gebruikmaken van alle andere faciliteiten van de DKV Card. Heb je een plug-in hybride? Dan kun je zelfs met deze kaart ook tanken en investeer je als werkgever een bedrag in gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten. Beide passen bieden naast de duurzaamheidsaspecten een aantal unieke voordelen. Al je laad- en tanktransacties zijn inzichtelijk via de DKV-portal en worden op één factuur verrekend. Gemak en duurzaamheid met de service van DKV.

Dit artikel is verschenen in de AM Oliebollenspecial 2020.