OOC: ‘Wij wijzen de weg…’

brand story

“2020 is een veelbewogen jaar, maar één ding is zeker: wij zullen bedrijven blijven ondersteunen bij het bevorderen van vakmanschap, goed werkgeverschap en duurzame ontwikkeling. Om te zorgen dat de branche, ondanks deze moeilijke tijden, zo goed mogelijk op de toekomst is voorbereid”, duidelijke woorden van Henry de Groot over hoe OOC tegen de toekomst aankijkt.

Als opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de carrosseriebranche vindt OOC het belangrijk om te investeren in de instroom van (aankomende) vakmensen. “Na de coronadip moeten we ervoor zorgen dat we niet achter de feiten aanlopen”, vervolgt Henry de Groot. “Ondanks het corona-effect moeten we ook in 2021 door blijven gaan met ontwikkelen en de instroom van nieuwe mensen in de branche bevorderen. Ook moeten we door blijven gaan met veilig en gezond werken en zorgen voor duurzame inzetbaarheid. Dat zijn onze drie speerpunten. Dat doen we in samenwerking met de sociale partners: FOCWA, RAI, CarrosserieNL, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.”

Samenwerken

“Samenwerking is het sleutelwoord. Met opleiders, maar ook met de andere technische opleidingsfondsen. Instroom komt van scholen, maar ook uit andere technische bedrijfstakken en van mensen die willen terugkeren in de branche na een tijdje wat anders te hebben gedaan. De uitstroom wordt vooral veroorzaakt door pensionering. De ontstane lege plekken moeten weer worden ingevuld. De ontwikkeling van elektrische voertuigen en hulpsystemen neemt momenteel een grote vlucht. Daarom is het cruciaal dat werknemers zich blijven ontwikkelen en ook voor de toekomst inzetbaar blijven.”

HR

“OOC krijgt vanuit werkgevers veel verschillende HR-gerelateerde vragen in deze uitzonderlijke tijd. Deze vragen hebben naast een onderliggend juridisch karakter, ook betrekking op communicatie met de werknemers. Hoe kunnen we vaardigheden verder ontwikkelen? Wat missen we nou? We slaan een brug tussen werkgever en werknemer”, vertelt De Groot. “Maar bepalend is natuurlijk hoe een onderneming naar zijn toekomst kijkt. Daarvoor hebben we Perspectief 2025 ontwikkeld. We denken dat we het goed doen, maar is dat wel zo? Is de toekomst iets dat je overkomt of maak je je eigen toekomst? Hiervoor ontwikkelde OOC-scans en de OOC-adviseurs geven de richting aan, wijzen de weg. Ook weer maatwerk.” Kortom: OOC ondersteunt werkgevers en werknemers in de carrosseriebranche door de laatste brancheontwikkelingen te combineren met de dagelijkse gang van zaken binnen het carrosseriebedrijf.

Dit artikel is verschenen in de AM Oliebollenspecial 2020.

OOC: ‘Wij wijzen de weg…’ - Automobielmanagement.nl

OOC: ‘Wij wijzen de weg…’

brand story

“2020 is een veelbewogen jaar, maar één ding is zeker: wij zullen bedrijven blijven ondersteunen bij het bevorderen van vakmanschap, goed werkgeverschap en duurzame ontwikkeling. Om te zorgen dat de branche, ondanks deze moeilijke tijden, zo goed mogelijk op de toekomst is voorbereid”, duidelijke woorden van Henry de Groot over hoe OOC tegen de toekomst aankijkt.

Als opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de carrosseriebranche vindt OOC het belangrijk om te investeren in de instroom van (aankomende) vakmensen. “Na de coronadip moeten we ervoor zorgen dat we niet achter de feiten aanlopen”, vervolgt Henry de Groot. “Ondanks het corona-effect moeten we ook in 2021 door blijven gaan met ontwikkelen en de instroom van nieuwe mensen in de branche bevorderen. Ook moeten we door blijven gaan met veilig en gezond werken en zorgen voor duurzame inzetbaarheid. Dat zijn onze drie speerpunten. Dat doen we in samenwerking met de sociale partners: FOCWA, RAI, CarrosserieNL, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.”

Samenwerken

“Samenwerking is het sleutelwoord. Met opleiders, maar ook met de andere technische opleidingsfondsen. Instroom komt van scholen, maar ook uit andere technische bedrijfstakken en van mensen die willen terugkeren in de branche na een tijdje wat anders te hebben gedaan. De uitstroom wordt vooral veroorzaakt door pensionering. De ontstane lege plekken moeten weer worden ingevuld. De ontwikkeling van elektrische voertuigen en hulpsystemen neemt momenteel een grote vlucht. Daarom is het cruciaal dat werknemers zich blijven ontwikkelen en ook voor de toekomst inzetbaar blijven.”

HR

“OOC krijgt vanuit werkgevers veel verschillende HR-gerelateerde vragen in deze uitzonderlijke tijd. Deze vragen hebben naast een onderliggend juridisch karakter, ook betrekking op communicatie met de werknemers. Hoe kunnen we vaardigheden verder ontwikkelen? Wat missen we nou? We slaan een brug tussen werkgever en werknemer”, vertelt De Groot. “Maar bepalend is natuurlijk hoe een onderneming naar zijn toekomst kijkt. Daarvoor hebben we Perspectief 2025 ontwikkeld. We denken dat we het goed doen, maar is dat wel zo? Is de toekomst iets dat je overkomt of maak je je eigen toekomst? Hiervoor ontwikkelde OOC-scans en de OOC-adviseurs geven de richting aan, wijzen de weg. Ook weer maatwerk.” Kortom: OOC ondersteunt werkgevers en werknemers in de carrosseriebranche door de laatste brancheontwikkelingen te combineren met de dagelijkse gang van zaken binnen het carrosseriebedrijf.

Dit artikel is verschenen in de AM Oliebollenspecial 2020.