36 procent e-bike kopers wil fiets zakelijk gebruiken

9 procent van de Nederlanders verwacht in 2021 een e-bike aan te schaffen. Dit komt neer op 1,2 miljoen fietsen. 36 procent van die e-bikes zal voor zakelijke doeleinden gebruikt worden, zoals woon-werkverkeer. Dit blijkt uit de E-bike Monitor van marktonderzoeksbureau Multiscope onder 6.400 Nederlanders.

Het merendeel van de verwachte verkoop aan e-bikes (61 procent) zal uit elektrische stadsfietsen bestaan. Het marktaandeel van de stadsfiets daalt daarmee ten opzichte van 2020 (76 procent). Consumenten kiezen dus steeds vaker voor de elektrische mountainbike, speed pedelec, hybridefiets of bakfiets.

Zakelijk gebruik

36 procent van de e-bikes die verkocht worden in 2021 gebruikt men voor zakelijke doeleinden, zoals woon-werkverkeer. ‘Het merendeel van de e-bikes wordt dus nog steeds recreatief of in de vrije tijd gebruikt’, concludeert Multiscope.

Gemak

51 procent van de ondervraagden noemt gemak als reden om een e-bike aan te schaffen. Andere redenen zijn minder fysieke belasting en snelheid. In mindere mate noemt men het milieu, positieve verhalen van familie, vrienden of collega’s, het toekomstgerichte karakter en het uiterlijk van de e-bike. De prijs weerhoudt de consument het vaakst van het kopen van een e- bike.

36 procent e-bike kopers wil fiets zakelijk gebruiken - Automobielmanagement.nl

36 procent e-bike kopers wil fiets zakelijk gebruiken

9 procent van de Nederlanders verwacht in 2021 een e-bike aan te schaffen. Dit komt neer op 1,2 miljoen fietsen. 36 procent van die e-bikes zal voor zakelijke doeleinden gebruikt worden, zoals woon-werkverkeer. Dit blijkt uit de E-bike Monitor van marktonderzoeksbureau Multiscope onder 6.400 Nederlanders.

Het merendeel van de verwachte verkoop aan e-bikes (61 procent) zal uit elektrische stadsfietsen bestaan. Het marktaandeel van de stadsfiets daalt daarmee ten opzichte van 2020 (76 procent). Consumenten kiezen dus steeds vaker voor de elektrische mountainbike, speed pedelec, hybridefiets of bakfiets.

Zakelijk gebruik

36 procent van de e-bikes die verkocht worden in 2021 gebruikt men voor zakelijke doeleinden, zoals woon-werkverkeer. ‘Het merendeel van de e-bikes wordt dus nog steeds recreatief of in de vrije tijd gebruikt’, concludeert Multiscope.

Gemak

51 procent van de ondervraagden noemt gemak als reden om een e-bike aan te schaffen. Andere redenen zijn minder fysieke belasting en snelheid. In mindere mate noemt men het milieu, positieve verhalen van familie, vrienden of collega’s, het toekomstgerichte karakter en het uiterlijk van de e-bike. De prijs weerhoudt de consument het vaakst van het kopen van een e- bike.