Autohotel voor opslag waardevolle auto’s geopend in Weesp

Eigenaren van oldtimers, youngtimers en luxe sportwagens kunnen hun waardevolle auto sinds deze week stallen in speciaal daarvoor ingerichte opslagruimtes in Weesp. Met de nieuwe formule speelt aanbieder van opslagruimte Allsafe in op de vraag naar professionele opslag van waardevolle auto’s.

Sinds deze week kunnen eigenaren hun kostbare auto’s gemakkelijk stofvrij en geconditioneerd stallen op drie verdiepingen van de vestiging aan de Chocoladeweg 4 in Weesp. In de zogenaamde Engine Rooms is ruimte voor 130 auto’s en 30 motoren.

“In een mum van tijd was 20 procent van de parkeerplekken al gereserveerd. We verwachten dat het niet lang duurt tot de overige plekken ook vol zijn”, aldus ceo Eric Stubbé van Allsafe. “Deze locatie ligt net onder de rook van Amsterdam waar een groot parkeertekort is. Ook registreren we in Weesp een grote behoefte aan de stalling van oldtimers”. Later wordt het aantal beschikbare plekken nog uitgebreid door de installatie van een parkeerrobot die de wagens efficiënt parkeert.

Toegang via app

Met een speciale app krijgen de gebruikers toegang tot het pand. Via een beveiligde sluis rijden ze hun auto direct de autolift in. De Engine Rooms in Weesp beslaan drie verdiepingen, waaronder een aparte verdieping voor moderne ‘supercars’ en een voor oldtimers. Op de bovenste verdieping is het binnenkort ook mogelijk de auto te stallen in een eigen afgesloten ruimte. De eigenaar huurt een ruimte van 18 vierkante meter, al dan niet volledig ombouwd door een unit met eigen toegangsdeur.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

De auto’s worden op zogenaamde ‘flatstoppers’ geplaatst. Dit zijn bandenschoenen die voorkomen dat autobanden vervormen. Ter bescherming van de carrosserie zijn speciale autohoezen ontwikkeld. Huurders kunnen hun banden laten wisselen door de monteurs van BandenThuis. Ook is er een wasbox aanwezig, zodat de auto schoon kan worden weggezet. De vloeistoffen kunnen worden gecontroleerd, de bandenspanning gecheckt en eventuele lekkages worden opgemerkt en opgepakt. Ook biedt het bedrijf een haal- en brengservice aan.

Tegelijkertijd met Weesp openen ook de Engine Rooms in Oegstgeest en later in het jaar volgen Bergen op Zoom en Alkmaar.

Autohotel voor opslag waardevolle auto’s geopend in Weesp - Automobielmanagement.nl

Autohotel voor opslag waardevolle auto’s geopend in Weesp

Eigenaren van oldtimers, youngtimers en luxe sportwagens kunnen hun waardevolle auto sinds deze week stallen in speciaal daarvoor ingerichte opslagruimtes in Weesp. Met de nieuwe formule speelt aanbieder van opslagruimte Allsafe in op de vraag naar professionele opslag van waardevolle auto’s.

Sinds deze week kunnen eigenaren hun kostbare auto’s gemakkelijk stofvrij en geconditioneerd stallen op drie verdiepingen van de vestiging aan de Chocoladeweg 4 in Weesp. In de zogenaamde Engine Rooms is ruimte voor 130 auto’s en 30 motoren.

“In een mum van tijd was 20 procent van de parkeerplekken al gereserveerd. We verwachten dat het niet lang duurt tot de overige plekken ook vol zijn”, aldus ceo Eric Stubbé van Allsafe. “Deze locatie ligt net onder de rook van Amsterdam waar een groot parkeertekort is. Ook registreren we in Weesp een grote behoefte aan de stalling van oldtimers”. Later wordt het aantal beschikbare plekken nog uitgebreid door de installatie van een parkeerrobot die de wagens efficiënt parkeert.

Toegang via app

Met een speciale app krijgen de gebruikers toegang tot het pand. Via een beveiligde sluis rijden ze hun auto direct de autolift in. De Engine Rooms in Weesp beslaan drie verdiepingen, waaronder een aparte verdieping voor moderne ‘supercars’ en een voor oldtimers. Op de bovenste verdieping is het binnenkort ook mogelijk de auto te stallen in een eigen afgesloten ruimte. De eigenaar huurt een ruimte van 18 vierkante meter, al dan niet volledig ombouwd door een unit met eigen toegangsdeur.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

De auto’s worden op zogenaamde ‘flatstoppers’ geplaatst. Dit zijn bandenschoenen die voorkomen dat autobanden vervormen. Ter bescherming van de carrosserie zijn speciale autohoezen ontwikkeld. Huurders kunnen hun banden laten wisselen door de monteurs van BandenThuis. Ook is er een wasbox aanwezig, zodat de auto schoon kan worden weggezet. De vloeistoffen kunnen worden gecontroleerd, de bandenspanning gecheckt en eventuele lekkages worden opgemerkt en opgepakt. Ook biedt het bedrijf een haal- en brengservice aan.

Tegelijkertijd met Weesp openen ook de Engine Rooms in Oegstgeest en later in het jaar volgen Bergen op Zoom en Alkmaar.