Top-10 genomineerden Zakenauto van het Jaar 2022 bekend

De shortlist is bekend. Slechts tien auto’s maken nog kans op de titel Zakenauto van het Jaar 2022. Welk model treedt in de voetsporen van de Tesla Model 3, de winnaar van vorig jaar? Tijdens de importeursdag eind juni krijgen de importeurs van de betreffende tien modellen de gelegenheid om de juryleden te overtuigen. De uitreiking staat gepland op woensdag 6 oktober 2021 tijdens de Driving Business Awards van vakblad Automobiel Management.

De jury van de verkiezing kwam afgelopen maanden al een aantal keer bijeen voor de eerste stemronden. Daaruit is de shortlist van kanshebbers tot stand gekomen. In de vervolgronde krijgen alle juryleden per genomineerd merk extra informatie die door de deelnemende leasemaatschappijen wordt geleverd.

Die informatie gaat met name over praktijkervaringen en een oordeel over operationele aspecten in de leasewereld. Om een kijkje achter de schermen te geven: denk aan garantieafwikkeling, onderdelenvoorziening, support bij sales- en aftersalesproblemen, de procesefficiëntie ROB en prijsinformatie in JATO. Nuttige praktijkgegevens voor bijvoorbeeld de journalisten in de jury.

Gewapend met deze kennis zal de jury in een volgende stap in de stemprocedure de uiteindelijke winnaar van de Zakenauto van het Jaar 2022 en de Beste Nieuwkomer 2022 bepalen.

De afspiegeling van de juryleden uit de branche is dit jaar weer compleet met wagenparkbeheerders, journalisten en vertegenwoordigers uit de leasebranche.

Top-10 Zakenauto van het Jaar 2022 (in alfabetische volgorde):

 • Ford Focus
 • Hyundai Kona
 • Kia Niro
 • Opel Corsa
 • Peugeot 208
 • Peugeot 2008
 • Polestar 2
 • Skoda Octavia 
 • Volkswagen ID.3 
 • Volvo XC40

Juryleden Zakenauto & Beste Nieuwkomer van het Jaar 2022:

 • Remco Nieuwenbroek, Automobiel Management
 • Rob van Ginneken, Journalist
 • John Spies, S-Point-Consultancy
 • Jochem Lubbers, Fleet Knowledge
 • Ferry Weijers, LeasePlan Nederland
 • Pravin Chaturi, ALD Automotive
 • Armand van Veen, International Car Lease Holding
 • Ad van Seventer, Alphabet Nederland
 • Jack Knol, Capgemini Nederland
 • Maaike–Hofwijk van Hemmen, G4S 
 • Bettina de Bruin, HumanTotalCare
 • Lennert Terwel, Oracle
 • Niek Schenk, Niek Schenk Communicatie
 • Odiel Mennink, FemmeFrontaal/Daily Drive Media
 • Jaap Peters, Auto Review
 • Roland Tameling, Auto AD / De Ondernemer

AM Driving Business Awards

De AM Driving Business Awards op woensdag 6 oktober belooft een waardevol event te worden met boeiende sprekers, vakinhoudelijke informatie en netwerkmogelijkheden met vakgenoten. Centraal staan de eerste inzichten van het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek 2021 en de uitreiking van de Zakenauto van het Jaar 2022 en de Beste Nieuwkomer 2022. Binnenkort wordt er meer informatie bekendgemaakt over het programma.

Top-10 genomineerden Zakenauto van het Jaar 2022 bekend - Automobielmanagement.nl

Top-10 genomineerden Zakenauto van het Jaar 2022 bekend

De shortlist is bekend. Slechts tien auto’s maken nog kans op de titel Zakenauto van het Jaar 2022. Welk model treedt in de voetsporen van de Tesla Model 3, de winnaar van vorig jaar? Tijdens de importeursdag eind juni krijgen de importeurs van de betreffende tien modellen de gelegenheid om de juryleden te overtuigen. De uitreiking staat gepland op woensdag 6 oktober 2021 tijdens de Driving Business Awards van vakblad Automobiel Management.

De jury van de verkiezing kwam afgelopen maanden al een aantal keer bijeen voor de eerste stemronden. Daaruit is de shortlist van kanshebbers tot stand gekomen. In de vervolgronde krijgen alle juryleden per genomineerd merk extra informatie die door de deelnemende leasemaatschappijen wordt geleverd.

Die informatie gaat met name over praktijkervaringen en een oordeel over operationele aspecten in de leasewereld. Om een kijkje achter de schermen te geven: denk aan garantieafwikkeling, onderdelenvoorziening, support bij sales- en aftersalesproblemen, de procesefficiëntie ROB en prijsinformatie in JATO. Nuttige praktijkgegevens voor bijvoorbeeld de journalisten in de jury.

Gewapend met deze kennis zal de jury in een volgende stap in de stemprocedure de uiteindelijke winnaar van de Zakenauto van het Jaar 2022 en de Beste Nieuwkomer 2022 bepalen.

De afspiegeling van de juryleden uit de branche is dit jaar weer compleet met wagenparkbeheerders, journalisten en vertegenwoordigers uit de leasebranche.

Top-10 Zakenauto van het Jaar 2022 (in alfabetische volgorde):

 • Ford Focus
 • Hyundai Kona
 • Kia Niro
 • Opel Corsa
 • Peugeot 208
 • Peugeot 2008
 • Polestar 2
 • Skoda Octavia 
 • Volkswagen ID.3 
 • Volvo XC40

Juryleden Zakenauto & Beste Nieuwkomer van het Jaar 2022:

 • Remco Nieuwenbroek, Automobiel Management
 • Rob van Ginneken, Journalist
 • John Spies, S-Point-Consultancy
 • Jochem Lubbers, Fleet Knowledge
 • Ferry Weijers, LeasePlan Nederland
 • Pravin Chaturi, ALD Automotive
 • Armand van Veen, International Car Lease Holding
 • Ad van Seventer, Alphabet Nederland
 • Jack Knol, Capgemini Nederland
 • Maaike–Hofwijk van Hemmen, G4S 
 • Bettina de Bruin, HumanTotalCare
 • Lennert Terwel, Oracle
 • Niek Schenk, Niek Schenk Communicatie
 • Odiel Mennink, FemmeFrontaal/Daily Drive Media
 • Jaap Peters, Auto Review
 • Roland Tameling, Auto AD / De Ondernemer

AM Driving Business Awards

De AM Driving Business Awards op woensdag 6 oktober belooft een waardevol event te worden met boeiende sprekers, vakinhoudelijke informatie en netwerkmogelijkheden met vakgenoten. Centraal staan de eerste inzichten van het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek 2021 en de uitreiking van de Zakenauto van het Jaar 2022 en de Beste Nieuwkomer 2022. Binnenkort wordt er meer informatie bekendgemaakt over het programma.