Autobedrijven schieten slachtoffers overstromingen te hulp

Opel, Ford en Volkswagen bieden elk op hun eigen manier hulp aan de vele duizenden slachtoffers van de overstromingsramp in Duitsland.

Opel stelt mensen in het rampgebied in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Pfalz drie weken kosteloos een vervangende auto ter beschikking als hun eigen voertuig is verdwenen of niet meer rijden kan. Getroffenen kunnen direct contact opnemen met de dichtstbijzijnde Opel-dealer of met een speciaal hulpnummer.

Mobiel maken

Wie in aanmerking wil komen, moet wel een bevestiging van brandweer, politie of andere hulpdiensten kunnen overleggen dat de eigen auto niet meer rijgeschikt is. “De beelden uit de rampgebieden beroeren ons allen. We kunnen de getroffenen op z’n minst een kleine zorg wegnemen en ze weer mobiel maken. Ze hebben dat toch weer nodig om naar hun werk te gaan en voor andere alledaagse activiteiten,’’ zegt directeur Andreas Marx van Opel Duitsland.

Rampgebied

Ford heeft de Duitse hulpdiensten direct een aantal 4×4 pick-up trucks en Transit bestelauto’s ter beschikking gesteld. Ook het Duitse Rode Kruis kreeg enkele voertuigen van Ford in bruikleen. Volkswagen heeft vrijdag meegedeeld dat het één miljoen euro beschikbaar stelt voor hulp aan de slachtoffers. Het geld moet direct ten goede komen aan getroffen mensen in het rampgebied. “Ons medeleven gaat naar de achtergeblevenen en de door het hoge water getroffen mensen. In deze noodsituatie willen we met deze bijdrage aan een snelle en effectieve hulp ter plaatse bijdragen,’’ aldus CEO Herbert Diess.

Autobedrijven schieten slachtoffers overstromingen te hulp - Automobielmanagement.nl

Autobedrijven schieten slachtoffers overstromingen te hulp

Opel, Ford en Volkswagen bieden elk op hun eigen manier hulp aan de vele duizenden slachtoffers van de overstromingsramp in Duitsland.

Opel stelt mensen in het rampgebied in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Pfalz drie weken kosteloos een vervangende auto ter beschikking als hun eigen voertuig is verdwenen of niet meer rijden kan. Getroffenen kunnen direct contact opnemen met de dichtstbijzijnde Opel-dealer of met een speciaal hulpnummer.

Mobiel maken

Wie in aanmerking wil komen, moet wel een bevestiging van brandweer, politie of andere hulpdiensten kunnen overleggen dat de eigen auto niet meer rijgeschikt is. “De beelden uit de rampgebieden beroeren ons allen. We kunnen de getroffenen op z’n minst een kleine zorg wegnemen en ze weer mobiel maken. Ze hebben dat toch weer nodig om naar hun werk te gaan en voor andere alledaagse activiteiten,’’ zegt directeur Andreas Marx van Opel Duitsland.

Rampgebied

Ford heeft de Duitse hulpdiensten direct een aantal 4×4 pick-up trucks en Transit bestelauto’s ter beschikking gesteld. Ook het Duitse Rode Kruis kreeg enkele voertuigen van Ford in bruikleen. Volkswagen heeft vrijdag meegedeeld dat het één miljoen euro beschikbaar stelt voor hulp aan de slachtoffers. Het geld moet direct ten goede komen aan getroffen mensen in het rampgebied. “Ons medeleven gaat naar de achtergeblevenen en de door het hoge water getroffen mensen. In deze noodsituatie willen we met deze bijdrage aan een snelle en effectieve hulp ter plaatse bijdragen,’’ aldus CEO Herbert Diess.