Herstel op markt vervangingsbanden zet door

Op de Europese markt voor vervangingsbanden heeft het herstel in het tweede kwartaal fors doorgezet. In totaal werden door leden van de European Tyre & Rubber Manufacturers’ Association 50.233 van dat soort banden voor personenauto’s verkocht, dat is 44 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het niveau van het tweede kwartaal van 2019, dus voor de coronacrisis, is daarmee bijna weer bereikt. Bij vervangingsbanden voor vrachtwagens komt de groei met 3.220 stuks uit op 42 procent, bij motoren en scooters met 2.814 exemplaren op 41 procent.

Dat blijkt uit een overzicht van de ETRMA die rond de 4.400 bedrijven in de sector vertegenwoordigt. ‘’De positieve resultaten over het tweede kwartaal zijn erg veelbelovend voor het herstel van de bandenindustrie en voor de maatschappij. We zijn opgelucht en hebben er ook vertrouwen in dat, ook dankzij de vaccinatiecampagnes, de wereld weer in beweging begint te komen,’’ zegt secretaris-generaal Fazilet Cinaralp. ‘

’Als we de gegevens over 2021 vergelijken met dezelfde periode in 2019, dan kunnen we zien dat we langzaam terugkeren naar hetzelfde niveau waarbij all-seasons personenauto banden de trend leiden.’’

Herstel op markt vervangingsbanden zet door - Automobielmanagement.nl

Herstel op markt vervangingsbanden zet door

Op de Europese markt voor vervangingsbanden heeft het herstel in het tweede kwartaal fors doorgezet. In totaal werden door leden van de European Tyre & Rubber Manufacturers’ Association 50.233 van dat soort banden voor personenauto’s verkocht, dat is 44 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het niveau van het tweede kwartaal van 2019, dus voor de coronacrisis, is daarmee bijna weer bereikt. Bij vervangingsbanden voor vrachtwagens komt de groei met 3.220 stuks uit op 42 procent, bij motoren en scooters met 2.814 exemplaren op 41 procent.

Dat blijkt uit een overzicht van de ETRMA die rond de 4.400 bedrijven in de sector vertegenwoordigt. ‘’De positieve resultaten over het tweede kwartaal zijn erg veelbelovend voor het herstel van de bandenindustrie en voor de maatschappij. We zijn opgelucht en hebben er ook vertrouwen in dat, ook dankzij de vaccinatiecampagnes, de wereld weer in beweging begint te komen,’’ zegt secretaris-generaal Fazilet Cinaralp. ‘

’Als we de gegevens over 2021 vergelijken met dezelfde periode in 2019, dan kunnen we zien dat we langzaam terugkeren naar hetzelfde niveau waarbij all-seasons personenauto banden de trend leiden.’’