Shell opent opnieuw waterstofvulpunt, ditmaal in Pesse

Shell heeft binnen een week tijd een tweede waterstoftankstation geopend. Nadat dinsdag het Shell-tankstation Amsterdam Westpoort werd uitgebreid met een vulpunt voor waterstof, vond woensdag bij Green Planet in Pesse – het station van ondernemer Edward Doorten vlak langs de A28 – de officiële opening van de ‘Shell Power Dispenser’ plaats.

Tijdens een feestelijke opening werd het waterstoftankstation in het Drentse dorp in gebruik genomen. Het waterstofvulpunt is onderdeel van het Europese project TSO2020, een consortium van partners waaronder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), New Energy Coalition, EASE, Gasunie, TU Delft, TenneT en Green Planet.

Volgens Jeanine Bakx is Shell blij met de uitbreiding van het netwerk. Toch is het bedrijf er volgens haar nog niet. “Om echt comfortabel in een waterstofauto te kunnen rijden hebben onze klanten nog meer vulpunten nodig. Daar werken we hard aan, samen met partners binnen het consortium H2Benelux en andere collega’s in de sector. Shell heeft nu drie waterstofstations in Nederland gerealiseerd, maar we willen er graag nog meer bouwen“, aldus de manager mobiliteit Benelux & Frankrijk.

Het netwerk van waterstoftankstations wordt volgens Shell door verschillende partners uitgebreid naar rond de twintig locaties. Samen met hen wil Shell het rijden op waterstof bevorderen. Bakx: “We zitten nog met het welbekende kip-ei dilemma. Enerzijds zijn er nog weinig consumenten met een waterstofauto, want zij hebben nog beperkt mogelijkheden om waterstof te tanken. Aan de andere kant is er weinig animo om te investeren in waterstofstations als er weinig waterstofauto’s op de weg zijn. Shell wil dit dilemma doorbreken.”

Shell opent opnieuw waterstofvulpunt, ditmaal in Pesse - Automobielmanagement.nl

Shell opent opnieuw waterstofvulpunt, ditmaal in Pesse

Shell heeft binnen een week tijd een tweede waterstoftankstation geopend. Nadat dinsdag het Shell-tankstation Amsterdam Westpoort werd uitgebreid met een vulpunt voor waterstof, vond woensdag bij Green Planet in Pesse – het station van ondernemer Edward Doorten vlak langs de A28 – de officiële opening van de ‘Shell Power Dispenser’ plaats.

Tijdens een feestelijke opening werd het waterstoftankstation in het Drentse dorp in gebruik genomen. Het waterstofvulpunt is onderdeel van het Europese project TSO2020, een consortium van partners waaronder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), New Energy Coalition, EASE, Gasunie, TU Delft, TenneT en Green Planet.

Volgens Jeanine Bakx is Shell blij met de uitbreiding van het netwerk. Toch is het bedrijf er volgens haar nog niet. “Om echt comfortabel in een waterstofauto te kunnen rijden hebben onze klanten nog meer vulpunten nodig. Daar werken we hard aan, samen met partners binnen het consortium H2Benelux en andere collega’s in de sector. Shell heeft nu drie waterstofstations in Nederland gerealiseerd, maar we willen er graag nog meer bouwen“, aldus de manager mobiliteit Benelux & Frankrijk.

Het netwerk van waterstoftankstations wordt volgens Shell door verschillende partners uitgebreid naar rond de twintig locaties. Samen met hen wil Shell het rijden op waterstof bevorderen. Bakx: “We zitten nog met het welbekende kip-ei dilemma. Enerzijds zijn er nog weinig consumenten met een waterstofauto, want zij hebben nog beperkt mogelijkheden om waterstof te tanken. Aan de andere kant is er weinig animo om te investeren in waterstofstations als er weinig waterstofauto’s op de weg zijn. Shell wil dit dilemma doorbreken.”