Anja van Niersen gaat laadpalenbedrijf voor vrachtauto’s leiden

Anja van Niersen, voormalig directeur van het Nederlandse laadbedrijf Allego, krijgt de leiding over de joint venture van Daimler Trucks, Volvo en Traton die een laadinfraastructuur gaat uitrollen voor vrachtauto’s en bussen.

Daimler, Volvo en Traton, de voormalige vrachtwagendivisie van de Volkswagen Groep, sloten vorig jaar december een joint venture om een openbaar netwerk van 1.700 laadpunten voor vrachtverkeer en bussen in Europa tot stand te brengen. Allego wilde al met de activiteiten beginnen maar het wachten is nog steeds op goedkeuring van de Europese en andere autoriteiten.

Goedkeuring

CEO Martin Daum van Daimler is daar niet erg over te spreken: “Dit zou al drie maanden geleden rond moeten zijn. We zouden al volledig operationeel moeten draaien. We zijn klaar om het geld te investeren, we hebben nu iemand voor de rol van CEO en zij kan niet aan de slag omdat we nog geen goedkeuring hebben.’’

Lees ook:
Laadpalenbedrijf Allego krijgt langverwachte beursnotering

Reageren
500 tekens over
Anja van Niersen gaat laadpalenbedrijf voor vrachtauto’s leiden - Automobielmanagement.nl

Anja van Niersen gaat laadpalenbedrijf voor vrachtauto’s leiden

Anja van Niersen, voormalig directeur van het Nederlandse laadbedrijf Allego, krijgt de leiding over de joint venture van Daimler Trucks, Volvo en Traton die een laadinfraastructuur gaat uitrollen voor vrachtauto’s en bussen.

Daimler, Volvo en Traton, de voormalige vrachtwagendivisie van de Volkswagen Groep, sloten vorig jaar december een joint venture om een openbaar netwerk van 1.700 laadpunten voor vrachtverkeer en bussen in Europa tot stand te brengen. Allego wilde al met de activiteiten beginnen maar het wachten is nog steeds op goedkeuring van de Europese en andere autoriteiten.

Goedkeuring

CEO Martin Daum van Daimler is daar niet erg over te spreken: “Dit zou al drie maanden geleden rond moeten zijn. We zouden al volledig operationeel moeten draaien. We zijn klaar om het geld te investeren, we hebben nu iemand voor de rol van CEO en zij kan niet aan de slag omdat we nog geen goedkeuring hebben.’’

Lees ook:
Laadpalenbedrijf Allego krijgt langverwachte beursnotering