Presentator Jeremy Clarkson heeft dit bevestigd in een interview met Witney TV. Hij voegde eraan toe dat hij "gekrenkt" is door Collins en liet doorschemeren dat het tijdperk van The Stig wel eens helemaal voorbij zou kunnen zijn.

Dit was de deal met Top Gear: The Stig blijft anoniem of hij vliegt eruit! Zo verging het ook de eerste Stig, Perry McCarthy, toen die net als Collins zijn identiteit onthulde in een boek. Presentator Clarkson voelt zich zelfs gekwetst. "Het was een hele schok. Vreselijk eigenlijk, want ik mocht hem wel. Hij kwam regelmatig bij mij thuis over de vloer om iets te drinken en al die tijd werkte hij dus aan zijn boek". De televisiemaker liet weten dat het misschien definitief afgelopen is met de rol van The Stig in het programma.

De BBC probeerde vorige week nog om de publicatie van het boek van Ben Collins tegen te houden via de rechtbank, maar dat mislukte. Donderdag verschijnt de inmiddels beruchte autobiografie. Wereldwijd trekt Top Gear zo’n 350 miljoen kijkers enThe Stig is een populair onderdeel van de show. Het is de man in het witte pak, met dito helm, voorzien van een zwart scherm voor de ogen en test alle auto’s die de revue passeren in de show. Zijn identiteit was een van de best bewaarde tv-geheimen. Onderstaand een filmpje van The Stig in betere tijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding