De auto is een 2013 model Lexus LS, met een on-board radar en video-apparatuur om de weg en de bestuurder mee te monitoren. Toyota’s autonome oplossing kan interactie aangaan met andere auto’s en met infrastructuur. De camera’s en radarapparatuur kunnen stoplichten detecteren, voetgangers, rijstroken en andere voertuigen. Met de technologie kunnen botsingen worden voorkomen volgens een woordvoerder van Toyota. De auto kan de bestuurder helpen en ook volledig autonoom rijden.

Deze week zal Toyota op een CES-persconferentie meer details over de autonome auto onthullen. De auto wordt getoond op de stand van Lexus. De aankondiging van Toyota geeft aan dat er autofabrikanten zijn die in de voetsporen van Google willen treden. Google loopt voorop met het implementeren van autonome rijtechnieken in haar auto’s. Vorig jaar kende de Amerikaanse staat Nevada al een rijbevoegdheid toe aan een door Google ontwikkelde autonome Toyota Prius.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding