Sinds op 14 november ‘The Epic Split’ op Youtube verscheen, is de commercial al meer dan 58 miljoen keer bekeken. Op de eerste dag werd de film al ruim 6,5 miljoen keer bekeken en meer dan 32.000 keer gedeeld. De film werd verspreid via social media en het nieuws, door duizenden zowel on- als offline besproken en er werden zelfs meerdere parodieën op de commercial gemaakt.

"De reacties zijn echt overweldigend. Natuurlijk hoopten we op succes, maar we hadden nooit verwacht dat de commercial zo snel zo groot zou worden", aldus Per Nilsson, PR Director van Volvo Trucks.

Het success in aantallen

‘The Epic Split’ werd niet alleen de meest bekeken automotive commercial op Youtube ooit. Hieronder de reacties in de eerste vier weken in aantallen. ‘The Epic Split’:

  • werd meer dan 6 miljoen keer gedeeld op social media.
  • leverde meer dan 10 miljoen zoekresultaten op via Google.
  • leverde wereldwijd uitgebreide media-aandacht op: de commercial was het onderwerp van circa 20.000 artikelen en uitzendingen tot dusver.
  • heeft een advertentiewaarde die geschat wordt op € 70 miljoen.

Sinds het najaar van 2012 heeft Volvo Trucks zes films uitgebracht die de verbeterde eigenschappen van de vijf nieuwste Volvo-modellen lieten zien. Zo laat ‘The Epic Split’ de precisie en richtingsstabiliteit van Volvo Dynamic Steering zien. Het werd de meest succesvolle commercial in de reeks tot dusver.