Voordat een ondernemer met zijn Volkswagen-bedrijfswagen aan het werk kan, wordt er in hypermoderne fabrieken in Pozna (Caddy) en Hannover (Transporter) hard gewerkt om hem te bouwen. Dat is een even complex als fascinerend proces, dat nu in beeld is gebracht.

De videoserie laat zien dat de bouw van de carrosserie en het onderstel de eerste stappen zijn. Ook wordt duidelijk dat er veel robots en mensen bij betrokken zijn. Bijzonder moment – vastgelegd voor de Caddy: de carrosserie die ‘in bad’ gaat en zo een beschermende grondlaag krijgt. Ook wordt de kijker meegenomen naar de spuiterij en naar de eindassemblage.

Na de eindassemblage volgen diverse checks – een sticker met de letter Q geeft aan dat de auto in kwestie goedgekeurd is én conform de bestelspecificatie van de klant. De laatste stap is het transport. De Caddy’s worden per vrachtwagen naar de importeur in Leusden vervoerd en Transporters per trein. De routes die ze volgen, wordt weergegeven via Google Maps.