Gevolgd door een dag waar meer dan 120 Donkervoorts en 800 gasten werden ontvangen. Het Concours d’Elegance bracht het neusje van de zalm: compleet gerestaureerde, fantastisch onderhouden en goed gepresenteerde Donkervoort, variërend van bouwjaar 1978 tot 2018. Het werd Joop Donkervoort en zijn mede-juryleden – bestaande uit geselecteerde Donkervoort kenners, taxateurs en autojournalisten – niet gemakkelijk gemaakt, maar uiteindelijk kwam een prachtige rode S8AT als ‘Best of Show’ uit de bus.

De Historic Rally bracht de vele Donkervoort rijders langs Tienhoven en Loosdrecht, daar waar het ooit begon. Gedurende de Historic Rally was er tevens in en rondom de fabriek van alles te genieten voor jong en oud.

Tijdens het slotstuk van de dag keken Joop en Denis Donkervoort terug op 40 jaar historie en gaven een blik op de toekomst van Donkervoort. Een terugblik en een introductie; met de spectaculaire D8 GTO-40 als klapstuk.