Volkswagen I.D. R Pikes Peak breekt elektrisch record Goodwood

De Volkswagen I.D. R Pikes Peak heeft opnieuw een record gebroken. Met achter het stuur de Franse coureur Romain Dumas zette de elektrische racewagen op de Goodwood Hillclimb een tijd neer van 43,86 seconden. Daarmee is hij 3,48 sneller dan het vorige elektrorecord uit 2013.

De absoluut snelste tijd werd in 1999 gereden door Nick Heidfeld (D), die in zijn McLaren-Mercedes MP4/13 Formule 1-wagen al na 41,6 seconden over de finish kwam.

Volkswagen-fabrieksrijder Romain Dumas is blij dat hij nu ook Goodwood op zijn palmares kan schrijven. "Het Goodwood Festival of Speed is een fantastisch evenement. De heuvelklim is erg kort, maar vaak ook vies, dus je moet hem echt niet onderschatten." De Fransman verscheen op 24 juni met de I.D. R Pikes Peak aan de start van de Pikes Peak International Hill Climb. Zijn doel was het elektrorecord, maar reed uiteindelijk ook de snelste tijd ooit: 7:57,148 min.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen I.D. R Pikes Peak breekt elektrisch record Goodwood - Automobielmanagement.nl

Volkswagen I.D. R Pikes Peak breekt elektrisch record Goodwood

De Volkswagen I.D. R Pikes Peak heeft opnieuw een record gebroken. Met achter het stuur de Franse coureur Romain Dumas zette de elektrische racewagen op de Goodwood Hillclimb een tijd neer van 43,86 seconden. Daarmee is hij 3,48 sneller dan het vorige elektrorecord uit 2013.

De absoluut snelste tijd werd in 1999 gereden door Nick Heidfeld (D), die in zijn McLaren-Mercedes MP4/13 Formule 1-wagen al na 41,6 seconden over de finish kwam.

Volkswagen-fabrieksrijder Romain Dumas is blij dat hij nu ook Goodwood op zijn palmares kan schrijven. "Het Goodwood Festival of Speed is een fantastisch evenement. De heuvelklim is erg kort, maar vaak ook vies, dus je moet hem echt niet onderschatten." De Fransman verscheen op 24 juni met de I.D. R Pikes Peak aan de start van de Pikes Peak International Hill Climb. Zijn doel was het elektrorecord, maar reed uiteindelijk ook de snelste tijd ooit: 7:57,148 min.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding