Citroën stopt met deelname aan WRC

Na 102 rally-overwinningen en maar liefst acht constructeurstitels heeft Citroën een indrukwekkend succesverhaal in het World Rally Championship afgesloten. Deze week maakte Citroën bekend dat het volgend jaar niet in het WRC zal terugkeren.

Citroën stopt met deelname aan WRC

Vele jaren lang werden Citroën en het WRC – en vice versa – in één adem genoemd en was de Franse constructeur een vaste waarde in ’s werelds koningsklasse van de rallysport. Met de Xsara, DS 3 en recent de C3 vierde Citroën vele successen, voorheen met rallylegende Sébastien Loeb en nu nog steeds met Sébastien Ogier. Deze twee gevierde rallycracks brachten Citroën de afgelopen twee decennia vele successen: niet minder dan 102 rallyzeges en acht kampioenschapstitels in het merkenkampioenschap.

Het einde van Citroën’s inspanningen in het WRC biedt het merk de mogelijkheid om zich vanaf 2020 volledig te focussen op de inzet voor klantenteams in andere rallyklasses, zo laat het in een persbericht weten.

Citroën stopt met deelname aan WRC - Automobielmanagement.nl

Citroën stopt met deelname aan WRC

Na 102 rally-overwinningen en maar liefst acht constructeurstitels heeft Citroën een indrukwekkend succesverhaal in het World Rally Championship afgesloten. Deze week maakte Citroën bekend dat het volgend jaar niet in het WRC zal terugkeren.

Citroën stopt met deelname aan WRC

Vele jaren lang werden Citroën en het WRC – en vice versa – in één adem genoemd en was de Franse constructeur een vaste waarde in ’s werelds koningsklasse van de rallysport. Met de Xsara, DS 3 en recent de C3 vierde Citroën vele successen, voorheen met rallylegende Sébastien Loeb en nu nog steeds met Sébastien Ogier. Deze twee gevierde rallycracks brachten Citroën de afgelopen twee decennia vele successen: niet minder dan 102 rallyzeges en acht kampioenschapstitels in het merkenkampioenschap.

Het einde van Citroën’s inspanningen in het WRC biedt het merk de mogelijkheid om zich vanaf 2020 volledig te focussen op de inzet voor klantenteams in andere rallyklasses, zo laat het in een persbericht weten.