Vele jaren lang werden Citroën en het WRC – en vice versa – in één adem genoemd en was de Franse constructeur een vaste waarde in ’s werelds koningsklasse van de rallysport. Met de Xsara, DS 3 en recent de C3 vierde Citroën vele successen, voorheen met rallylegende Sébastien Loeb en nu nog steeds met Sébastien Ogier. Deze twee gevierde rallycracks brachten Citroën de afgelopen twee decennia vele successen: niet minder dan 102 rallyzeges en acht kampioenschapstitels in het merkenkampioenschap.

Het einde van Citroën’s inspanningen in het WRC biedt het merk de mogelijkheid om zich vanaf 2020 volledig te focussen op de inzet voor klantenteams in andere rallyklasses, zo laat het in een persbericht weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding