Manifest ‘Ex btw weg ermee’ ruim 900 keer ondertekend

Er moet nu écht een eind komen aan het online aanbieden van auto’s zonder btw te vermelden. Dat is de insteek van de actie ‘Ex btw-weg ermee’. Het manifest van Bas Oude Luttikhuis (MrWheelson) en Martijn Duivenvoorden (Leasebijtellingvriendelijk.nl) is inmiddels ruim negenhonderd keer ondertekend. “Het is voor ons een teken dat we op de goede weg zitten”, benadrukte Oude Luttikhuis in de uitzending van AM TV.

De Consumentenbond roept autobedrijven al langer op om te stoppen met het adverteren zonder btw. Ook de initiatiefnemers van het manifest vinden dat er nu echt iets moet veranderen. Het aanbieden van auto’s zonder daarbij de btw te vermelden is niet alleen bij wet verboden, het leidt volgens Oude Luttikhuis en Duivenvoorden bovendien tot grote verwarring bij klanten en het zorgt voor oneerlijke online concurrentie tussen aanbieders.

‘Het mag gewoon niet’

“Het is vooral voor een occasionzoeker een groot probleem”, legt Duivenvoorden uit. “Hij kan prijzen niet eenvoudig vergelijken. Ergens in de tekst staat dan met kleine letters vermeld dat de prijs zonder btw is. Daar heb ik in 2017 al contact over gehad met de Bovag, met de Consumentenbond en met de ACM. Dat was destijds een roep in de ruimte. Daarna heb ik dit nog eens geprobeerd in 2019. Bas deed onlangs hetzelfde. Omdat nu Autotrack ‘dual pricing’ aan het toepassen is, is dit hét moment om er weer aandacht aan te besteden. Het mag gewoonweg niet.”

De initiatiefnemers gaan de actie inzetten om in Den Haag dingen te veranderen. Oude Luttikhuis: “We gaan het gebruiken in onze acties richting Bovag en richting de occasion-portalen, de Consumentenbond en de ANWB. Kortom, we willen proberen heel Nederland te bewegen.”

Bekijk de uitzending hieronder terug:

Manifest ‘Ex btw weg ermee’ ruim 900 keer ondertekend - Automobielmanagement.nl

Manifest ‘Ex btw weg ermee’ ruim 900 keer ondertekend

Er moet nu écht een eind komen aan het online aanbieden van auto’s zonder btw te vermelden. Dat is de insteek van de actie ‘Ex btw-weg ermee’. Het manifest van Bas Oude Luttikhuis (MrWheelson) en Martijn Duivenvoorden (Leasebijtellingvriendelijk.nl) is inmiddels ruim negenhonderd keer ondertekend. “Het is voor ons een teken dat we op de goede weg zitten”, benadrukte Oude Luttikhuis in de uitzending van AM TV.

De Consumentenbond roept autobedrijven al langer op om te stoppen met het adverteren zonder btw. Ook de initiatiefnemers van het manifest vinden dat er nu echt iets moet veranderen. Het aanbieden van auto’s zonder daarbij de btw te vermelden is niet alleen bij wet verboden, het leidt volgens Oude Luttikhuis en Duivenvoorden bovendien tot grote verwarring bij klanten en het zorgt voor oneerlijke online concurrentie tussen aanbieders.

‘Het mag gewoon niet’

“Het is vooral voor een occasionzoeker een groot probleem”, legt Duivenvoorden uit. “Hij kan prijzen niet eenvoudig vergelijken. Ergens in de tekst staat dan met kleine letters vermeld dat de prijs zonder btw is. Daar heb ik in 2017 al contact over gehad met de Bovag, met de Consumentenbond en met de ACM. Dat was destijds een roep in de ruimte. Daarna heb ik dit nog eens geprobeerd in 2019. Bas deed onlangs hetzelfde. Omdat nu Autotrack ‘dual pricing’ aan het toepassen is, is dit hét moment om er weer aandacht aan te besteden. Het mag gewoonweg niet.”

De initiatiefnemers gaan de actie inzetten om in Den Haag dingen te veranderen. Oude Luttikhuis: “We gaan het gebruiken in onze acties richting Bovag en richting de occasion-portalen, de Consumentenbond en de ANWB. Kortom, we willen proberen heel Nederland te bewegen.”

Bekijk de uitzending hieronder terug: