AM TV: Aandacht voor Proefrit aan Huis en in gesprek met VZR-voorzitter Jan van Delft

Proefrit aan Huis is een initiatief van Johan Tuinstra, die via zijn drie autobedrijven in Friesland de service al tien jaar aanbiedt. Het platform is voortaan ook beschikbaar voor andere autobedrijven in Nederland. In de uitzending van AM TV op woensdag 26 mei (16.00 uur) vertelt de oprichter over zijn concept.

Autobedrijven in heel Nederland kunnen zich voortaan aansluiten bij Proefrit aan Huis. Dit platform verzorgt de presentatie van een occasion bij de klant thuis, biedt ter plaatse een proefrit aan en handelt bij verkoop direct de administratie af. “Met een in de praktijk bewezen verkoopsucces van negentig procent is Proefrit aan Huis de volgende, logische stap voor dealers en autobedrijven die hun klanten maximaal gemak aan willen bieden”. In de studio van AM TV vertelt initiatiefnemer Johan Tuinstra over zijn platform en over de voordelen die het biedt voor autobedrijven om zich aan te sluiten.

Fiscale belasting mobiliteitsbudgetten

Werknemers met een mobiliteitsbudget worden volgens de Vereniging Zakelijke Rijders benadeeld ten opzichte van leaserijders, omdat zij hierover zo’n 50 procent inkomstenbelasting betalen. De vereniging pleit dan ook voor een nieuwe fiscale belasting van 22 procent voor mobiliteitsbudgetten.

Bedrijven sleutelen op dit moment hard aan de autoregeling; de auto van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde staat onder druk. VZR maakt zich door deze ontwikkeling zorgen om de werknemers. Voorzitter Jan van Delft: “Vaak zijn de plannen te rigoureus en te prematuur. Werknemers gaan er op achteruit en dat is niet eerlijk”. Van Delft licht toe waarom er echt iets moet veranderen aan deze belasting.

En over belastingen gesproken. Hoe kijkt VZR naar het voorstel van ANWB, BOVAG, Natuur & Milieu, RAI Vereniging en VNA om het huidige autobelastingsysteem te vervangen door Betalen naar Gebruik (BnG) waarbij het tarief per kilometer wordt gebaseerd op de CO2-emissie van het voertuig?

Live te volgen

De uitzending van AM TV staat woensdag 26 mei in de agenda. Meekijken kan live vanaf 16.00 uur op het AM YouTube-kanaal en op de website van Automobiel Management. Vorige uitzendingen zijn hier terug te kijken.

AM TV: Aandacht voor Proefrit aan Huis en in gesprek met VZR-voorzitter Jan van Delft - Automobielmanagement.nl

AM TV: Aandacht voor Proefrit aan Huis en in gesprek met VZR-voorzitter Jan van Delft

Proefrit aan Huis is een initiatief van Johan Tuinstra, die via zijn drie autobedrijven in Friesland de service al tien jaar aanbiedt. Het platform is voortaan ook beschikbaar voor andere autobedrijven in Nederland. In de uitzending van AM TV op woensdag 26 mei (16.00 uur) vertelt de oprichter over zijn concept.

Autobedrijven in heel Nederland kunnen zich voortaan aansluiten bij Proefrit aan Huis. Dit platform verzorgt de presentatie van een occasion bij de klant thuis, biedt ter plaatse een proefrit aan en handelt bij verkoop direct de administratie af. “Met een in de praktijk bewezen verkoopsucces van negentig procent is Proefrit aan Huis de volgende, logische stap voor dealers en autobedrijven die hun klanten maximaal gemak aan willen bieden”. In de studio van AM TV vertelt initiatiefnemer Johan Tuinstra over zijn platform en over de voordelen die het biedt voor autobedrijven om zich aan te sluiten.

Fiscale belasting mobiliteitsbudgetten

Werknemers met een mobiliteitsbudget worden volgens de Vereniging Zakelijke Rijders benadeeld ten opzichte van leaserijders, omdat zij hierover zo’n 50 procent inkomstenbelasting betalen. De vereniging pleit dan ook voor een nieuwe fiscale belasting van 22 procent voor mobiliteitsbudgetten.

Bedrijven sleutelen op dit moment hard aan de autoregeling; de auto van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde staat onder druk. VZR maakt zich door deze ontwikkeling zorgen om de werknemers. Voorzitter Jan van Delft: “Vaak zijn de plannen te rigoureus en te prematuur. Werknemers gaan er op achteruit en dat is niet eerlijk”. Van Delft licht toe waarom er echt iets moet veranderen aan deze belasting.

En over belastingen gesproken. Hoe kijkt VZR naar het voorstel van ANWB, BOVAG, Natuur & Milieu, RAI Vereniging en VNA om het huidige autobelastingsysteem te vervangen door Betalen naar Gebruik (BnG) waarbij het tarief per kilometer wordt gebaseerd op de CO2-emissie van het voertuig?

Live te volgen

De uitzending van AM TV staat woensdag 26 mei in de agenda. Meekijken kan live vanaf 16.00 uur op het AM YouTube-kanaal en op de website van Automobiel Management. Vorige uitzendingen zijn hier terug te kijken.