Alhoewel Google diepe zakken heeft zijn de kosten voor het ontwikkelen van een zelfrijdende taxi zelfs voor ’s werelds grootste zoekmachine aan de hoge kant. Recent nog kondigde Waymo daarom aan dat een zelfontwikkelde laserradar (lidar), waarmee de auto zijn omgeving scant, nu ook te koop is voor externe partners.

En nu zoek men dus ook investeerders, aldus berichten in Silicon Valley-vakblad ‘The Information’. Ook Europese autofabrikanten zouden zijn benaderd, waaronder Volkswagen. VW-chef Herbert Diess bevestigt dat er in het verleden verkennende gesprekken zijn geweest met Waymo, maar de aandacht gaat nu vooral uit naar een deal met Ford en een 50 procent belang in dochtermaatschappij Argo AI waar autonome rijtechniek wordt ontwikkeld.

Daarnaast werkt Volkswagen ook al samen met de Californische start-up Aurora, opgericht door de voormalige chef van het Google-programma voor autonome rijtechniek Chris Urmson. Het management van Waymo zou op zijn beurt niet geïnteresseerd zijn in een deelname in Argo AI.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding