GM en Ford willen autonome auto’s zonder stuur

General Motors en Ford hebben allebei een vergunning aangevraagd voor proeven met autonoom rijden met auto’s zonder stuur of pedalen. Als de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA groen licht geeft, dan zouden er uiteindelijk meer dan 5.000 van dat soort auto’s rond kunnen rijden, meldt Reuters.

Ford autonoom

GM rijdt al geruime tijd met autonome Origin taxi’s in verschillende Amerikaanse steden. In haar aanvraag stelt GM dat die Origin oorspronkelijk gebouwd is zonder handmatige bediening – de voorstoelen staan ook naar achteren gericht – maar daar wel mee wordt uitgevoerd omdat dat nu eenmaal nog wettelijk verplicht is. Ford heeft verder geen nadere bijzonderheden bekend gemaakt maar een woordvoerder stelt wel ‘dat het verzoek een belangrijke stap is naar het opstellen van een reguleringsweg waarmee autonome technologieën in de loop van de tijd volwassen kunnen worden en waarbij we instrumenten en displays die alleen nut hebben voor menselijke bestuurders ook weg kunnen laten.’’

Een eerder verzoek van GM om met een Chevy Bolt zonder stuur of pedalen te rijden is nooit afgerond. GM besloot uiteindelijk die aanvraag weer in te trekken. De NHTSA houdt nu eerst een maand lang een consultatie- en inspraakronde om te horen wat andere autoriteiten en het algemene publiek van de aanvragen vinden.

Lees ook:

Hyundai mag autonoom rijden in Seoel 

GM en Ford willen autonome auto’s zonder stuur - Automobielmanagement.nl

GM en Ford willen autonome auto’s zonder stuur

General Motors en Ford hebben allebei een vergunning aangevraagd voor proeven met autonoom rijden met auto’s zonder stuur of pedalen. Als de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA groen licht geeft, dan zouden er uiteindelijk meer dan 5.000 van dat soort auto’s rond kunnen rijden, meldt Reuters.

Ford autonoom

GM rijdt al geruime tijd met autonome Origin taxi’s in verschillende Amerikaanse steden. In haar aanvraag stelt GM dat die Origin oorspronkelijk gebouwd is zonder handmatige bediening – de voorstoelen staan ook naar achteren gericht – maar daar wel mee wordt uitgevoerd omdat dat nu eenmaal nog wettelijk verplicht is. Ford heeft verder geen nadere bijzonderheden bekend gemaakt maar een woordvoerder stelt wel ‘dat het verzoek een belangrijke stap is naar het opstellen van een reguleringsweg waarmee autonome technologieën in de loop van de tijd volwassen kunnen worden en waarbij we instrumenten en displays die alleen nut hebben voor menselijke bestuurders ook weg kunnen laten.’’

Een eerder verzoek van GM om met een Chevy Bolt zonder stuur of pedalen te rijden is nooit afgerond. GM besloot uiteindelijk die aanvraag weer in te trekken. De NHTSA houdt nu eerst een maand lang een consultatie- en inspraakronde om te horen wat andere autoriteiten en het algemene publiek van de aanvragen vinden.

Lees ook:

Hyundai mag autonoom rijden in Seoel