Daimler Trucks neemt meerderheidsbelang in Torc Robotics

Daimler Trucks koopt een meerderheidsbelang in het Amerikaanse Torc Robotics, dat software ontwikkelt voor autonome trucks. Met de overname krijgt Daimler toegang tot een hightechbedrijf met 120 medewerkers.

“Je kunt op dit gebied nooit genoeg expertise hebben,” zei Daimler Trucks CEO Martin Daum over de overname. “Onze achilleshiel is de mogelijkheid om snel software te ontwikkelen.” Torc heeft inmiddels technologie beschikbaar om autonoom rijden op Niveau 4 mogelijk te maken. Volgens Roger Nielsen, CEO van Daimler Trucks North America is aangetoond dat de software goed functioneert op Niveau 4 in stedelijke gebieden en op snelwegen. Bovendien geldt dit ook voor slechte weersomstandigheden met regen, sneeuw en mist.

Niveau 2

Daimler heeft momenteel een systeem beschikbaar voor haar trucks dat functioneert op Niveau 2, en waarmee de voertuigen automatisch remmen, versnellen en sturen door middel van radar en camerasystemen. “Met Torc Robotics in de Daimler Trucks-familie creëren we een uniek en krachtig team van vernieuwers met als doel om de zelfrijdende truck op de weg te brengen,” aldus Martin Daum.

Asimov

In de praktijk zal Torc haar Asimov-software zelf blijven ontwikkelen en testen. Tegelijkertijd zal ook Daimler verder investeren in autonome rijtechniek en de implementatie ervan in de zware trucks van het merk, in combinatie met de kennis en kunde over sensoren en automatisering vanuit de personenwagenafdeling van Mercedes-Benz.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

[…] Uiteindelijk moeten de inspanningen van de Autonomous Technology Group resulteren in zelfrijdende technologie die het mogelijk maakt op Niveau 4 te functioneren, wat betekent dat de truck alle taken zelfstandig kan uitvoeren maar dat er nog wel een bestuurder aanwezig is die de controle kan overnemen wanneer dat nodig is. Eerder al kocht Daimler hiertoe een meerderheidsbelang in Torc Robotics. […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Daimler maakt haast met zelfrijdende truck op
Daimler Trucks neemt meerderheidsbelang in Torc Robotics - Automobielmanagement.nl

Daimler Trucks neemt meerderheidsbelang in Torc Robotics

Daimler Trucks koopt een meerderheidsbelang in het Amerikaanse Torc Robotics, dat software ontwikkelt voor autonome trucks. Met de overname krijgt Daimler toegang tot een hightechbedrijf met 120 medewerkers.

“Je kunt op dit gebied nooit genoeg expertise hebben,” zei Daimler Trucks CEO Martin Daum over de overname. “Onze achilleshiel is de mogelijkheid om snel software te ontwikkelen.” Torc heeft inmiddels technologie beschikbaar om autonoom rijden op Niveau 4 mogelijk te maken. Volgens Roger Nielsen, CEO van Daimler Trucks North America is aangetoond dat de software goed functioneert op Niveau 4 in stedelijke gebieden en op snelwegen. Bovendien geldt dit ook voor slechte weersomstandigheden met regen, sneeuw en mist.

Niveau 2

Daimler heeft momenteel een systeem beschikbaar voor haar trucks dat functioneert op Niveau 2, en waarmee de voertuigen automatisch remmen, versnellen en sturen door middel van radar en camerasystemen. “Met Torc Robotics in de Daimler Trucks-familie creëren we een uniek en krachtig team van vernieuwers met als doel om de zelfrijdende truck op de weg te brengen,” aldus Martin Daum.

Asimov

In de praktijk zal Torc haar Asimov-software zelf blijven ontwikkelen en testen. Tegelijkertijd zal ook Daimler verder investeren in autonome rijtechniek en de implementatie ervan in de zware trucks van het merk, in combinatie met de kennis en kunde over sensoren en automatisering vanuit de personenwagenafdeling van Mercedes-Benz.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

[…] Uiteindelijk moeten de inspanningen van de Autonomous Technology Group resulteren in zelfrijdende technologie die het mogelijk maakt op Niveau 4 te functioneren, wat betekent dat de truck alle taken zelfstandig kan uitvoeren maar dat er nog wel een bestuurder aanwezig is die de controle kan overnemen wanneer dat nodig is. Eerder al kocht Daimler hiertoe een meerderheidsbelang in Torc Robotics. […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Daimler maakt haast met zelfrijdende truck op