“Je kunt op dit gebied nooit genoeg expertise hebben,” zei Daimler Trucks CEO Martin Daum over de overname. “Onze achilleshiel is de mogelijkheid om snel software te ontwikkelen.” Torc heeft inmiddels technologie beschikbaar om autonoom rijden op Niveau 4 mogelijk te maken. Volgens Roger Nielsen, CEO van Daimler Trucks North America is aangetoond dat de software goed functioneert op Niveau 4 in stedelijke gebieden en op snelwegen. Bovendien geldt dit ook voor slechte weersomstandigheden met regen, sneeuw en mist.

Niveau 2

Daimler heeft momenteel een systeem beschikbaar voor haar trucks dat functioneert op Niveau 2, en waarmee de voertuigen automatisch remmen, versnellen en sturen door middel van radar en camerasystemen. “Met Torc Robotics in de Daimler Trucks-familie creëren we een uniek en krachtig team van vernieuwers met als doel om de zelfrijdende truck op de weg te brengen,” aldus Martin Daum.

Asimov

In de praktijk zal Torc haar Asimov-software zelf blijven ontwikkelen en testen. Tegelijkertijd zal ook Daimler verder investeren in autonome rijtechniek en de implementatie ervan in de zware trucks van het merk, in combinatie met de kennis en kunde over sensoren en automatisering vanuit de personenwagenafdeling van Mercedes-Benz.