Tesla wil investeerders paaien met exclusief event

Tesla wil op 19 april een speciale investeerdersdag organiseren over autonome rijtechniek. Investeerders kunnen testritjes maken en presentaties van CEO Elon Musk bijwonen. Ook komen er deskundigen aan het woord vanuit engineering, hardware ontwikkeling en kunstmatige intelligentie.

“Tesla boekt enorme vooruitgang in de ontwikkeling van haar autonome software en hardware, inclusief onze FSD (Full Self Driving) computer. Deze zal automatisch rijden mogelijk maken via toekomstige ‘over the air’ software updates,” heeft het bedrijf laten weten.

Gevoelig onderwerp

Volledig automatisch rijden is een gevoelig onderwerp voor Tesla. Beloftes van Musk over het gebruikte camerasysteem zijn volgens critici ‘bijna onethisch’ gezien het feit dat de technologie nog maar in de kinderschoenen staat. “Ik denk dat we dit jaar alles klaar hebben om zelfstandig rijden mogelijk te maken, wat betekent dat de auto naar je toe kan komen en je kan afzetten op de plek van bestemming zonder menselijk ingrijpen,” liet Musk in februari nog weten.

Onethisch

CEO Mike Jackson van automotive retailer Auto Nation vond dat echter veel te ver gaan. “Ik denk dat hij te veel belooft wat betreft autonome auto’s, het is op het onethische af.” Ook onderzoeksanalist Sam Abuelsamid van consultancybureau Navigant noemde de herhaalde beloftes van Musk ‘roekeloos’. “Wanneer iemand als Musk tegen zijn klanten zegt ‘kijk, dit is volledig autonoom’ terwijl dat niet zo is dan brengt hij zijn klanten feitelijk in gevaar.”

Gevaarlijk

De precieze details over de investeerdersdag moeten overigens nog worden bekendgemaakt. Maar sowieso moet Tesla nog flink aan de bak als het gaat om de promotie van zelfrijdende auto’s. Uit een recente enquête onder het Amerikaanse publiek blijkt dat meer dan de helft gelooft dat autonome voertuigen gevaarlijker zijn dan traditionele auto’s met een mens achter het stuur.

Uit dezelfde enquête kwam overigens naar voren dat 63 procent van de ondervraagden geen cent meer willen betalen voor autonome rijtechniek. 41 procent wil hooguit 2000 dollar extra neerleggen.

Tesla wil investeerders paaien met exclusief event - Automobielmanagement.nl

Tesla wil investeerders paaien met exclusief event

Tesla wil op 19 april een speciale investeerdersdag organiseren over autonome rijtechniek. Investeerders kunnen testritjes maken en presentaties van CEO Elon Musk bijwonen. Ook komen er deskundigen aan het woord vanuit engineering, hardware ontwikkeling en kunstmatige intelligentie.

“Tesla boekt enorme vooruitgang in de ontwikkeling van haar autonome software en hardware, inclusief onze FSD (Full Self Driving) computer. Deze zal automatisch rijden mogelijk maken via toekomstige ‘over the air’ software updates,” heeft het bedrijf laten weten.

Gevoelig onderwerp

Volledig automatisch rijden is een gevoelig onderwerp voor Tesla. Beloftes van Musk over het gebruikte camerasysteem zijn volgens critici ‘bijna onethisch’ gezien het feit dat de technologie nog maar in de kinderschoenen staat. “Ik denk dat we dit jaar alles klaar hebben om zelfstandig rijden mogelijk te maken, wat betekent dat de auto naar je toe kan komen en je kan afzetten op de plek van bestemming zonder menselijk ingrijpen,” liet Musk in februari nog weten.

Onethisch

CEO Mike Jackson van automotive retailer Auto Nation vond dat echter veel te ver gaan. “Ik denk dat hij te veel belooft wat betreft autonome auto’s, het is op het onethische af.” Ook onderzoeksanalist Sam Abuelsamid van consultancybureau Navigant noemde de herhaalde beloftes van Musk ‘roekeloos’. “Wanneer iemand als Musk tegen zijn klanten zegt ‘kijk, dit is volledig autonoom’ terwijl dat niet zo is dan brengt hij zijn klanten feitelijk in gevaar.”

Gevaarlijk

De precieze details over de investeerdersdag moeten overigens nog worden bekendgemaakt. Maar sowieso moet Tesla nog flink aan de bak als het gaat om de promotie van zelfrijdende auto’s. Uit een recente enquête onder het Amerikaanse publiek blijkt dat meer dan de helft gelooft dat autonome voertuigen gevaarlijker zijn dan traditionele auto’s met een mens achter het stuur.

Uit dezelfde enquête kwam overigens naar voren dat 63 procent van de ondervraagden geen cent meer willen betalen voor autonome rijtechniek. 41 procent wil hooguit 2000 dollar extra neerleggen.