Uber doet niet mee aan wedstrijd met Tesla

Als het gaat om voorspellingen over onze zelfrijdende toekomst doet Uber-baas Dara Khosrowshahi het een stuk rustiger aan dan grote concurrent Tesla. Khosrowshahi bevestigde vorige week op Wall Street dat Uber geen plannen heeft om hetzelfde tijdschema voor zelfrijdende taxi’s na te jagen als Elon Musk.

Dara Khosrowshahi

Musk hield zijn investeerders recent voor dat Tesla een miljoen robottaxi’s op de weg heeft voor het einde van 2020. “Ik dacht: als hij het kan, prima. Wij zijn gewoon wat terughoudender wat betreft de mogelijkheden van sensor- en kaarttechnologie. De software komt er wel, op dat gebied is zijn visie niet verkeerd, alleen zijn we het niet eens over de timing.”

Ongeval

Volgens Khosrowshahi gaat de implementatie van zelfrijdende taxi’s ‘nog wel een paar jaar langer duren’ dan wat Tesla van plan is. In mei 2018 legde de taxidienst het programma voor autonome taxi’s stil nadat een van de auto’s betrokken raakte bij een dodelijk in Arizona waarbij een voetganger om het leven kwam. In december kondigde Uber aan weer te gaan testen in Pittsburgh en Arizona.

Beurswaarde

De berichten over Uber’s terughoudende benadering komen op het moment dat de aandelenkoers van het bedrijf, dat net zijn eerste beursgang achter de rug heeft, bijna 8 procent kelderde. Ook de beurswaarde ging onderuit en daalde van een geschatte 120 miljard dollar eind 2018 naar 70 miljard dollar.

Ver plassen

Het lijkt erop dat een nieuw soort soberheid bij Uber de verwachtingen moet temperen, en dat Uber niet de eerste zal zijn met een zelfrijdende auto. Bovendien klinkt Khosrowshahi alsof hij niet mee wil doen in een wedstrijdje ver plassen met Musk. En dat is goed nieuws voor iedereen.

Uber doet niet mee aan wedstrijd met Tesla - Automobielmanagement.nl

Uber doet niet mee aan wedstrijd met Tesla

Als het gaat om voorspellingen over onze zelfrijdende toekomst doet Uber-baas Dara Khosrowshahi het een stuk rustiger aan dan grote concurrent Tesla. Khosrowshahi bevestigde vorige week op Wall Street dat Uber geen plannen heeft om hetzelfde tijdschema voor zelfrijdende taxi’s na te jagen als Elon Musk.

Dara Khosrowshahi

Musk hield zijn investeerders recent voor dat Tesla een miljoen robottaxi’s op de weg heeft voor het einde van 2020. “Ik dacht: als hij het kan, prima. Wij zijn gewoon wat terughoudender wat betreft de mogelijkheden van sensor- en kaarttechnologie. De software komt er wel, op dat gebied is zijn visie niet verkeerd, alleen zijn we het niet eens over de timing.”

Ongeval

Volgens Khosrowshahi gaat de implementatie van zelfrijdende taxi’s ‘nog wel een paar jaar langer duren’ dan wat Tesla van plan is. In mei 2018 legde de taxidienst het programma voor autonome taxi’s stil nadat een van de auto’s betrokken raakte bij een dodelijk in Arizona waarbij een voetganger om het leven kwam. In december kondigde Uber aan weer te gaan testen in Pittsburgh en Arizona.

Beurswaarde

De berichten over Uber’s terughoudende benadering komen op het moment dat de aandelenkoers van het bedrijf, dat net zijn eerste beursgang achter de rug heeft, bijna 8 procent kelderde. Ook de beurswaarde ging onderuit en daalde van een geschatte 120 miljard dollar eind 2018 naar 70 miljard dollar.

Ver plassen

Het lijkt erop dat een nieuw soort soberheid bij Uber de verwachtingen moet temperen, en dat Uber niet de eerste zal zijn met een zelfrijdende auto. Bovendien klinkt Khosrowshahi alsof hij niet mee wil doen in een wedstrijdje ver plassen met Musk. En dat is goed nieuws voor iedereen.