BMW en Daimler hebben vorige maand een langjarige overeenkomst voor samenwerking bij de verdere ontwikkeling van zelfrijdende auto’s getekend. Het gaat daarbij met name om technologie voor rijassistentiesystemen, voor hoogautomatisch rijden op de snelweg en voor geautomatiseerd parkeren. Die samenwerking past in de steeds nauwere banden tussen de twee autobedrijven die bijvoorbeeld ook hun mobiliteitsdiensten hebben samengevoegd.

VW Groep

Nu wil de derde Duitse premiumfabrikant, Audi, zich daar bij aansluiten ondanks het feit dat moederbedrijf VW Groep op dit terrein juist intensief gaat samenwerken met Ford. VW heeft in dat kader onlangs aangekondigd een fors belang te nemen in Argo AI en heeft ook haar eigen Autonomous Intelligent Driving divisie bij Argo AI ondergebracht. Audi, BMW en Daimler hebben tot nu toe geen commentaar willen geven op de berichten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding