Uber is vooral bekend als taxidienst, maar het bedrijf is sinds 2016 ook bezig met het ontwikkelen van autonome rijtechniek in de overtuiging dat de toekomst van onze mobiliteit wordt bepaald door zelfrijdende deeltaxi’s. Er wordt al getest in Pittsburgh, San Francisco en Toronto. Begin november wordt daar de stad Dallas aan toegevoegd is nu bekendgemaakt.

Loslaten

De auto’s zullen echter niet volledig autonoom worden ‘losgelaten’, er is altijd een bestuurder aanwezig die kan ingrijpen. De test is er in eerste instantie voor bedoeld om het wegennet van Dallas in kaart te brengen en de voertuigen voor te bereiden op autonoom rijden.

Doorontwikkelen

“Dallas geeft ons ook de kans om een ander type wegennet te ontdekken,” laat Austin Geidt, Uber’s hoofd autonoom rijden, weten. “De moderne infrastructuur van de stad, unieke verkeerspatronen, wegeigenschappen en klimaat levert nieuwe informatie op voor het project zodat we de technologie op een veilige manier kunnen doorontwikkelen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding