Hij is de opvolger van Henk Mannessen, die na twee termijnen van in totaal zes jaar statutair moest afstreden als voorzitter.

Borsten ging in 1989 werken bij Motorenfabriek De Sutter, het bedrijf van zijn ouders, dat stamt uit 1917. De onderneming is gespecialiseerd in revisie van verbrandingsmotoren en compressoren en in ruilmotoren. Inmiddels heeft hij het bedrijf in Nieuwerkerk a/d IJssel. overgenomen. Afgelopen vrijdag werd hij gekozen door de leden. De 41-jarige Borsten wil zich de komende drie jaar sterk maken voor een ander beeld en meer bekendheid van revisie, dat beter strookt met het volgens Borsten werkelijke, groene imago. "Wij hebben het recyclen als het ware uitgevonden. Qua investeringen en machinepark zitten we in de top van de automotive branche. Helaas zijn we geen marketeers maar techneuten. Dus dragen we ons verhaal onvoldoende uit."

Daarbij  denkt hij behalve aan de particuliere autobezitter ook aan (auto)bedrijven en branches – "overal waar een verbrandingsmotor draait." Volgens Borsten wordt zijn persoonlijke mening breed gedragen binnen de afdeling. Over de concrete invulling van de strategie zal de komende tijd meer duidelijk worden.