Goodyear maakt 17 procent meer winst op elke band

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft in het eerste kwartaal vergeleken met een jaar eerder 17 procent meer verdiend op elke verkochte band. In totaal werden er 45 miljoen banden geleverd, 29 procent meer dan een jaar eerder. De groei zat vooral in de vervangingsmarkt waar het volume 35 procent hoger uitkwam. Bij banden voor nieuw te bouwen auto’s bleef de groei beperkt tot 9 procent.

Goodyear voerde de omzet op met 40 procent naar ruim 4,9 miljard dollar, maar dat was inclusief de overname van branchegenoot Cooper Tire. Van die omzet kwam ruim 1,4 miljard uit de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika. De operationele winst kwam met 311 miljoen 38 procent hoger uit. In Europa c.s. daalde de operationele winst echter van 74 naar 59 miljoen euro door hogere grondstoffenkosten.

“We hebben de hoogste kwartaalomzet in 10 jaar afgeleverd,” zegt topman Richard J. Kramer. “Met de toevoeging van Cooper Tire en de voordelen van sterke prijsacties op onze belangrijkste markten ging de operationele winst met bijna 40 procent omhoog.’’

Lees ook:
Goodyear koopt bandencollega Cooper Tire

Reageren
500 tekens over
Goodyear maakt 17 procent meer winst op elke band - Automobielmanagement.nl

Goodyear maakt 17 procent meer winst op elke band

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft in het eerste kwartaal vergeleken met een jaar eerder 17 procent meer verdiend op elke verkochte band. In totaal werden er 45 miljoen banden geleverd, 29 procent meer dan een jaar eerder. De groei zat vooral in de vervangingsmarkt waar het volume 35 procent hoger uitkwam. Bij banden voor nieuw te bouwen auto’s bleef de groei beperkt tot 9 procent.

Goodyear voerde de omzet op met 40 procent naar ruim 4,9 miljard dollar, maar dat was inclusief de overname van branchegenoot Cooper Tire. Van die omzet kwam ruim 1,4 miljard uit de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika. De operationele winst kwam met 311 miljoen 38 procent hoger uit. In Europa c.s. daalde de operationele winst echter van 74 naar 59 miljoen euro door hogere grondstoffenkosten.

“We hebben de hoogste kwartaalomzet in 10 jaar afgeleverd,” zegt topman Richard J. Kramer. “Met de toevoeging van Cooper Tire en de voordelen van sterke prijsacties op onze belangrijkste markten ging de operationele winst met bijna 40 procent omhoog.’’

Lees ook:
Goodyear koopt bandencollega Cooper Tire