Europese bandenmarkt toont herstel

De Europese bandenmarkt toont herstel, blijkt uit een opgave van de European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association ETRMA. In het tweede kwartaal werden er 56,043 miljoen vervangingsbanden voor personenauto’s en lichte bestelwagens verkocht, dat is 6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij winterbanden kwam de groei uit op 28 procent, bij four-season banden op 27 procent terwijl de verkopen van zomerbanden juist 5 procent daalden.

Prijzen autobanden nu duidelijk dankzij de ACM

De verkopen van banden voor vrachtwagens namen met 11 procent toe naar 3,56 miljoen. Bij vervangingsbanden voor motoren en scooters was sprake van een stabilisatie vergeleken met een jaar geleden. In dit marktsegment werden volgens de ETRMA in het tweede kwartaal 2,836 miljoen banden verkocht.

Secretaris-generaal Fazilet Cinaralp van de ETRMA is echter pessimistisch gestemd: ‘’We observeren tekenen van een dalende vraag en vrezen dat de uitdagingen die zijn verbonden met de stijgende kosten voor energie, grondstoffen en de levering van halffabrikaten de sector onder druk zal houden.’’

Lees ook:

VACO: ruim 60 procent caravaneigenaren checkt banden slechts een keer per jaar

Europese bandenmarkt toont herstel - Automobielmanagement.nl

Europese bandenmarkt toont herstel

De Europese bandenmarkt toont herstel, blijkt uit een opgave van de European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association ETRMA. In het tweede kwartaal werden er 56,043 miljoen vervangingsbanden voor personenauto’s en lichte bestelwagens verkocht, dat is 6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij winterbanden kwam de groei uit op 28 procent, bij four-season banden op 27 procent terwijl de verkopen van zomerbanden juist 5 procent daalden.

Prijzen autobanden nu duidelijk dankzij de ACM

De verkopen van banden voor vrachtwagens namen met 11 procent toe naar 3,56 miljoen. Bij vervangingsbanden voor motoren en scooters was sprake van een stabilisatie vergeleken met een jaar geleden. In dit marktsegment werden volgens de ETRMA in het tweede kwartaal 2,836 miljoen banden verkocht.

Secretaris-generaal Fazilet Cinaralp van de ETRMA is echter pessimistisch gestemd: ‘’We observeren tekenen van een dalende vraag en vrezen dat de uitdagingen die zijn verbonden met de stijgende kosten voor energie, grondstoffen en de levering van halffabrikaten de sector onder druk zal houden.’’

Lees ook:

VACO: ruim 60 procent caravaneigenaren checkt banden slechts een keer per jaar