In die functie is hij de opvolger van de april dit jaar aangetreden Frits Voorhout (wiens LinkedIn-profiel hem overigens nog steeds vermeldt als Operationeel Directeur). 

Eric Prent (52) was van september 2006 tot april 2013 algemeen directeur van Daihatsu Holland BV. De fabrikant besloot destijds de verkoopactiviteiten in Europa te staken. Eerder was Prent in dienst als aftersalesdirecteur bij Alfa Romeo Nederland en als Manager Dealer Development bij Louwman & Parqui. "Automotive blijft het leukste wat er is", motiveert Prent zijn terugkeer in de branche (hij was na de beëindiging van Daihatsu directeur Welzorg Nederland).

Profile Nederland stuurt de 185 vestigingen omvattende franchiseketen Profile Car & Tyreservice aan. Voor het jaar 2016 zegt Prent te focussen op de uitbouw van het Pro-concept. Aan de hand van acht speerpunten, zoals pechhulp en 1 jaar garantie op onderhoud, moet dit nieuwe label zorgen voor kwaliteit en uniformiteit en de formule een duidelijker gezicht geven op de consumentenmarkt. Tot nu toe is een vijftiental Profile-franchisers toegetreden tot het concept. Zodra komend jaar de schaal groot genoeg is (zo’n vijftig vestigingen) gaat Profile campagnematig de particuliere autorijder benaderen voor reparatie en onderhoud – naast de kernactiviteit banden.