KwikFit opent eerste vestiging voor onderhoud aan elektrische auto’s

KwikFit opent op 25 april in Amsterdam het eerste e-service filiaal. Deze e-service garage gaat zich volledig richten op het onderhoud van elektrische voertuigen.

“We verwachten dat de onderhoudsbehoefte van elektrische auto’s breder zal worden en snel zal toenemen doordat ze steeds langer in gebruik zijn, een fase waarin onderhoud steeds belangrijker wordt. Het e-service concept gaat hier een belangrijke rol in spelen,” aldus Pieter Bikker, Director E-mobility bij KwikFit Nederland.

Zero-emissie zones

In Nederland moeten vanaf 1 januari 2025 minstens dertig steden een zero-emissie zone hebben ingericht, zo is afgesproken in het Klimaatakkoord. In een zero-emissie zone mogen vanaf dan alleen nog maar vracht- en bestelauto’s rijden die emissievrij aangedreven zijn. Vanaf 2030 moeten alle voertuigen in deze zero-emissie zones volledig emissievrij rijden. Dit betekent dat er stadsdelen en dus ook KwikFit-garages zijn die vanaf 2030 niet meer te bereiken zijn met een brandstofauto. Bikker: “Dankzij het e-service concept kunnen mensen die elektrisch rijden dan nog steeds voor onderhoud bij ons terecht.”

E-bike

Naast de eerste e-service garage opent KwikFit ook e-bike service points in KwikFit-filialen in Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Deze eerste service points fungeren als springplank om op termijn ook andere filialen uit te breiden met deze dienstverlening.

Testlab

Ook fungeert de e-garage als testlab voor bredere elektrische mobiliteit waar verschillende nieuwe elektrische voertuigen terecht kunnen voor service. Denk hierbij aan e-cargo bikes, e-microcars en LEV’s (Light Electric Vehicles). ‘Deze kennis en ervaring zal de basis zijn voor de verdere ontwikkeling van het e-service concept dat uiteindelijk bij alle KwikFit-garages uitgerold zal worden’, aldus KwikFit.

Lees ook:
Pieter Bikker verantwoordelijk voor EV-onderhoud bij KwikFit

KwikFit opent eerste vestiging voor onderhoud aan elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

KwikFit opent eerste vestiging voor onderhoud aan elektrische auto’s

KwikFit opent op 25 april in Amsterdam het eerste e-service filiaal. Deze e-service garage gaat zich volledig richten op het onderhoud van elektrische voertuigen.

“We verwachten dat de onderhoudsbehoefte van elektrische auto’s breder zal worden en snel zal toenemen doordat ze steeds langer in gebruik zijn, een fase waarin onderhoud steeds belangrijker wordt. Het e-service concept gaat hier een belangrijke rol in spelen,” aldus Pieter Bikker, Director E-mobility bij KwikFit Nederland.

Zero-emissie zones

In Nederland moeten vanaf 1 januari 2025 minstens dertig steden een zero-emissie zone hebben ingericht, zo is afgesproken in het Klimaatakkoord. In een zero-emissie zone mogen vanaf dan alleen nog maar vracht- en bestelauto’s rijden die emissievrij aangedreven zijn. Vanaf 2030 moeten alle voertuigen in deze zero-emissie zones volledig emissievrij rijden. Dit betekent dat er stadsdelen en dus ook KwikFit-garages zijn die vanaf 2030 niet meer te bereiken zijn met een brandstofauto. Bikker: “Dankzij het e-service concept kunnen mensen die elektrisch rijden dan nog steeds voor onderhoud bij ons terecht.”

E-bike

Naast de eerste e-service garage opent KwikFit ook e-bike service points in KwikFit-filialen in Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Deze eerste service points fungeren als springplank om op termijn ook andere filialen uit te breiden met deze dienstverlening.

Testlab

Ook fungeert de e-garage als testlab voor bredere elektrische mobiliteit waar verschillende nieuwe elektrische voertuigen terecht kunnen voor service. Denk hierbij aan e-cargo bikes, e-microcars en LEV’s (Light Electric Vehicles). ‘Deze kennis en ervaring zal de basis zijn voor de verdere ontwikkeling van het e-service concept dat uiteindelijk bij alle KwikFit-garages uitgerold zal worden’, aldus KwikFit.

Lees ook:
Pieter Bikker verantwoordelijk voor EV-onderhoud bij KwikFit