The Tire Cologne 2022: ‘Eindelijk elkaar weer ontmoeten’

event

De meest recente editie van de internationale vakbeurs The Tire Cologne overtuigde over de hele linie met ongeveer 12.000 vakbezoekers uit 100 landen. Het was de eerste keer sinds het begin van de coronapandemie in 2019, dat de ‘bandenbeurs’ weer georganiseerd werd.

De circa 300 exposerende bedrijven en merken uit 35 landen waren erg tevreden over het hoge bezoekersaantal, over het internationale karakter en de overtuigende kwaliteit van de vakbezoekers. Naast de katalysatorfunctie voor de internationale industrie, zorgde The Tire Cologne ook voor veelbesproken thematische gespreksonderwerpen. Oplossingen rond de thema’s duurzaamheid, digitalisering en de toekomst van mobiliteit werden in de diverse presentaties van de bedrijven door hen getoond, maar vooral in het congres- en evenementenprogramma van de organisatie stonden deze onderwerpen in het voetlicht.

Indrukwekkende prestaties

The Tire Cologne 2022 presenteerde innovaties en producten uit de segmenten banden en wielen, automobieldiensten en werkplaatsbehoeften, het omvormen/vulkaniseren van banden, evenals het recyclen en afvoeren van banden.”We hebben indrukwekkende prestaties geleverd als internationaal industrieplatform. We zijn medebepalend bij het uitzetten van de koers voor de toekomst en de 2022-beurs is het perfecte sjabloon om ons evenement in 2024 naar een hoger niveau te tillen”, vatte Oliver Frese, directeur van Koelnmesse, samen.

Persoonlijk contact

Stephan Helm, voorzitter van de Duitse vereniging van de banden- en vulkanisatiehandel (BRV) voegt toe: “De industrie had het persoonlijke contact na corona, dringend nodig. Ze gebruikte onze beurs ten volle voor netwerken en zakendoen. De stemming was navenant euforisch gedurende de drie dagen van de beurs.” Dat bleek ook uit de vele ‘borrels’ en het volgeboekte feest van de organisatie, dat de bedrijven gebruikten voor een uitwisseling van contact met hun relatiekring.

Bezoekers

Ongeveer 60 procent van de bezoekers die naar Keulen afreisde was afkomstig uit het buitenland. De grootste bezoekersaantallen kwamen uit Nederland, Polen, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Maar ook uit Israël, Marokko, de Verenigde Staten, Georgië en India was de opkomst groot. Er kwamen ook beslissers uit het Verre Oosten naar Keulen, vooral uit Zuid-Korea, Singapore, Indonesië en Japan. Vanwege de coronabeperkingen in hun eigen land, schitterden de Chinezen deze keer door afwezigheid.

Duurzaamheid

Tijdens deze editie van de The Tire Cologne-beurs werden er belangrijke thematische impulsen gegeven aan de industrie. Het centrale thema van duurzaamheid kwam zodoende frequent tot uiting in de vele conferenties en in het evenementenprogramma, bovendien vanuit de meest uiteenlopende perspectieven. Deze omvatten onder meer de Global Retreading Conference (GRC) van de Europese bandenvernieuwingsvereniging BIPAVER, het TIRE Recycling Forum, het speciale evenement ‘Boulevard of Sustainability’ en het tentoonstellingsterrein van ZARE voor de gecertificeerde verwijdering van oude banden.

Digitalisering

Op de ‘Tire Stage’, het centrale podium van de beurs, kwamen naast duurzaamheid ook andere thema’s aan de orde. Onderwerpen die nou eenmaal van groot belang zijn voor de wereldwijde banden- en wielenindustrie, zoals bijvoorbeeld de wereldwijde digitalisering of de toekomst van mobiliteit. Alle sessies werden constant goed bezocht en werden ook live gestreamd voor geïnteresseerden die niet ter plaatse waren. Door het aanwezige vakpubliek werd ook de stand van de BRV gewaardeerd, die in samenwerking met de partners Bohnenkamp en WDK op twee locaties een presentatie verzorgde voor de praktische montage van grote banden of UHP/run-flat banden.

Nederland

Ook vanuit Nederland was er veel belangstelling. De bekende bandengroothandelaren Inter-Sprint uit Moerdijk, Van den Ban Autobanden uit Hellevoetsluis en De Klok uit Oud-Beijerland gaven acte de presence bij het evenement. De organisatie liet zien dat ze een ingewijde in de branche zijn met hun twee industriële vakbeurzen voor het mobiliteitssegment: ze organiseren op het beursterrein in Keulen naast The Tire Cologne ook de Intermot-vakbeurs. En vanaf dit jaar volgt nog een uitbreiding van hun portfolio met ‘polisMOBILITY’. Dit is een nieuw hybride evenement dat laat zien hoe mobiliteit in steden in de toekomst kan en moet worden vormgegeven. Ook een onderwerp dat de volop in beweging zijnde wereld van de automotive aanspreekt.

Apparatuur

Naast banden en wielen richt The Tire Cologne zich van oudsher op apparatuur voor het onderhoud van motorvoertuigen en bandenmontagecentra en biedt het een uitgebreid assortiment van producten en diensten voor het vernieuwen van banden en het recyclen en verwijderen van oude banden. De evenementen dienen als centrale, internationale zakelijke platforms, die de industrie samenbrengen om met een gerichte aanpak de nieuwste producten, ontwikkelingen en innovaties te presenteren. De volgende editie vindt plaats van 4 tot 6 juni 2024.

Meer foto’s vind je op onze Facebook-pagina!

The Tire Cologne 2022: ‘Eindelijk elkaar weer ontmoeten’ - Automobielmanagement.nl

The Tire Cologne 2022: ‘Eindelijk elkaar weer ontmoeten’

event

De meest recente editie van de internationale vakbeurs The Tire Cologne overtuigde over de hele linie met ongeveer 12.000 vakbezoekers uit 100 landen. Het was de eerste keer sinds het begin van de coronapandemie in 2019, dat de ‘bandenbeurs’ weer georganiseerd werd.

De circa 300 exposerende bedrijven en merken uit 35 landen waren erg tevreden over het hoge bezoekersaantal, over het internationale karakter en de overtuigende kwaliteit van de vakbezoekers. Naast de katalysatorfunctie voor de internationale industrie, zorgde The Tire Cologne ook voor veelbesproken thematische gespreksonderwerpen. Oplossingen rond de thema’s duurzaamheid, digitalisering en de toekomst van mobiliteit werden in de diverse presentaties van de bedrijven door hen getoond, maar vooral in het congres- en evenementenprogramma van de organisatie stonden deze onderwerpen in het voetlicht.

Indrukwekkende prestaties

The Tire Cologne 2022 presenteerde innovaties en producten uit de segmenten banden en wielen, automobieldiensten en werkplaatsbehoeften, het omvormen/vulkaniseren van banden, evenals het recyclen en afvoeren van banden.”We hebben indrukwekkende prestaties geleverd als internationaal industrieplatform. We zijn medebepalend bij het uitzetten van de koers voor de toekomst en de 2022-beurs is het perfecte sjabloon om ons evenement in 2024 naar een hoger niveau te tillen”, vatte Oliver Frese, directeur van Koelnmesse, samen.

Persoonlijk contact

Stephan Helm, voorzitter van de Duitse vereniging van de banden- en vulkanisatiehandel (BRV) voegt toe: “De industrie had het persoonlijke contact na corona, dringend nodig. Ze gebruikte onze beurs ten volle voor netwerken en zakendoen. De stemming was navenant euforisch gedurende de drie dagen van de beurs.” Dat bleek ook uit de vele ‘borrels’ en het volgeboekte feest van de organisatie, dat de bedrijven gebruikten voor een uitwisseling van contact met hun relatiekring.

Bezoekers

Ongeveer 60 procent van de bezoekers die naar Keulen afreisde was afkomstig uit het buitenland. De grootste bezoekersaantallen kwamen uit Nederland, Polen, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Maar ook uit Israël, Marokko, de Verenigde Staten, Georgië en India was de opkomst groot. Er kwamen ook beslissers uit het Verre Oosten naar Keulen, vooral uit Zuid-Korea, Singapore, Indonesië en Japan. Vanwege de coronabeperkingen in hun eigen land, schitterden de Chinezen deze keer door afwezigheid.

Duurzaamheid

Tijdens deze editie van de The Tire Cologne-beurs werden er belangrijke thematische impulsen gegeven aan de industrie. Het centrale thema van duurzaamheid kwam zodoende frequent tot uiting in de vele conferenties en in het evenementenprogramma, bovendien vanuit de meest uiteenlopende perspectieven. Deze omvatten onder meer de Global Retreading Conference (GRC) van de Europese bandenvernieuwingsvereniging BIPAVER, het TIRE Recycling Forum, het speciale evenement ‘Boulevard of Sustainability’ en het tentoonstellingsterrein van ZARE voor de gecertificeerde verwijdering van oude banden.

Digitalisering

Op de ‘Tire Stage’, het centrale podium van de beurs, kwamen naast duurzaamheid ook andere thema’s aan de orde. Onderwerpen die nou eenmaal van groot belang zijn voor de wereldwijde banden- en wielenindustrie, zoals bijvoorbeeld de wereldwijde digitalisering of de toekomst van mobiliteit. Alle sessies werden constant goed bezocht en werden ook live gestreamd voor geïnteresseerden die niet ter plaatse waren. Door het aanwezige vakpubliek werd ook de stand van de BRV gewaardeerd, die in samenwerking met de partners Bohnenkamp en WDK op twee locaties een presentatie verzorgde voor de praktische montage van grote banden of UHP/run-flat banden.

Nederland

Ook vanuit Nederland was er veel belangstelling. De bekende bandengroothandelaren Inter-Sprint uit Moerdijk, Van den Ban Autobanden uit Hellevoetsluis en De Klok uit Oud-Beijerland gaven acte de presence bij het evenement. De organisatie liet zien dat ze een ingewijde in de branche zijn met hun twee industriële vakbeurzen voor het mobiliteitssegment: ze organiseren op het beursterrein in Keulen naast The Tire Cologne ook de Intermot-vakbeurs. En vanaf dit jaar volgt nog een uitbreiding van hun portfolio met ‘polisMOBILITY’. Dit is een nieuw hybride evenement dat laat zien hoe mobiliteit in steden in de toekomst kan en moet worden vormgegeven. Ook een onderwerp dat de volop in beweging zijnde wereld van de automotive aanspreekt.

Apparatuur

Naast banden en wielen richt The Tire Cologne zich van oudsher op apparatuur voor het onderhoud van motorvoertuigen en bandenmontagecentra en biedt het een uitgebreid assortiment van producten en diensten voor het vernieuwen van banden en het recyclen en verwijderen van oude banden. De evenementen dienen als centrale, internationale zakelijke platforms, die de industrie samenbrengen om met een gerichte aanpak de nieuwste producten, ontwikkelingen en innovaties te presenteren. De volgende editie vindt plaats van 4 tot 6 juni 2024.

Meer foto’s vind je op onze Facebook-pagina!