Carmonitor juni 2010: markt.nl

Autoverkopen blijven maar stijgen

In mei maand plusten de Nederlandse autoverkopen met 20,3 procent ten opzichte van mei 2009. Concreet zijn er in de meimaand 37.107 nieuwe auto’s geregistreerd waarmee de teller voor 2010 nu staat op 219.715 nieuwe registraties, een stijging van 18,3 procent in vergelijking met de periode januari t/m mei vorig jaar.

Volkswagen voert de nationale verkooplijst aan met 22.371 nieuwe auto’s tot nu toe. De Polo is met 1.278 stuks hun bestseller van dit moment. De Toyota Aygo (1.123) is dit bij de nummer twee van autoverkopend Nederland, Toyota. In totaal heeft de Toyota-importeur over 2010 nu 20.550 verkochte modellen kunnen noteren. Ford volgt op de voet met 19.738 registraties. De Ford Fiesta deed het in mei het beste van alle huidige Ford-modellen.

De stemming is wellicht het best bij Kia. De autoverkopers bij het Koreaanse merk deden de eerste vijf maanden van dit jaar zeer goede zaken door 8.358 nieuwe auto’s af te leveren, een stijging van 206,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Ook bij Dacia (+96,6%), Land Rover (+81,9%), Chevrolet (+69,6%) en Jaguar (+60,6%) heeft men reden tot juichen. Tranen zijn er bij merken als Dodge (-60,4%), Daihatsu (-53,8%) en Lancia (-43,8%).

Markt.nl 2

Stimulans voor bestelautoverkoop
De verkoop van bestelauto’s kan wel een zetje gebruiken. Dit jaar lopen de afleveringen al ruim 17 procent achter op vorig jaar. Het duurt dan wel nog even, maar er komt hulp. Per 1 juli 2013 kan een gemeente namelijk een milieuzone voor bestelauto’s instellen. De toegangseis is dan dat een bestelauto minimaal aan de Euro 4-norm voor de uitstoot van gassen moet voldoen. Bestelauto’s met bouwjaar 2006 en jonger voldoen aan deze eis. De Euro 4-eis wordt op 1 januari 2015 verder aangescherpt, dan zijn alleen Euro 4-bestelauto’s met affabriek roetfilter of emissieklasse 5 welkom in een milieuzone. Werkgevers, goederenvervoerders en gemeenten hebben afspraken gemaakt om milieuzones voor bestelauto’s in 2013 correct in te voeren. De intentieverklaring is ondertekend door ondernemingsverenigingen, een aantal grote gemeenten en de ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat.

Markt.nl

 Download Carmonitor: markt.nl juni 2010

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Carmonitor juni 2010: markt.nl - Automobielmanagement.nl

Carmonitor juni 2010: markt.nl

Autoverkopen blijven maar stijgen

In mei maand plusten de Nederlandse autoverkopen met 20,3 procent ten opzichte van mei 2009. Concreet zijn er in de meimaand 37.107 nieuwe auto’s geregistreerd waarmee de teller voor 2010 nu staat op 219.715 nieuwe registraties, een stijging van 18,3 procent in vergelijking met de periode januari t/m mei vorig jaar.

Volkswagen voert de nationale verkooplijst aan met 22.371 nieuwe auto’s tot nu toe. De Polo is met 1.278 stuks hun bestseller van dit moment. De Toyota Aygo (1.123) is dit bij de nummer twee van autoverkopend Nederland, Toyota. In totaal heeft de Toyota-importeur over 2010 nu 20.550 verkochte modellen kunnen noteren. Ford volgt op de voet met 19.738 registraties. De Ford Fiesta deed het in mei het beste van alle huidige Ford-modellen.

De stemming is wellicht het best bij Kia. De autoverkopers bij het Koreaanse merk deden de eerste vijf maanden van dit jaar zeer goede zaken door 8.358 nieuwe auto’s af te leveren, een stijging van 206,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Ook bij Dacia (+96,6%), Land Rover (+81,9%), Chevrolet (+69,6%) en Jaguar (+60,6%) heeft men reden tot juichen. Tranen zijn er bij merken als Dodge (-60,4%), Daihatsu (-53,8%) en Lancia (-43,8%).

Markt.nl 2

Stimulans voor bestelautoverkoop
De verkoop van bestelauto’s kan wel een zetje gebruiken. Dit jaar lopen de afleveringen al ruim 17 procent achter op vorig jaar. Het duurt dan wel nog even, maar er komt hulp. Per 1 juli 2013 kan een gemeente namelijk een milieuzone voor bestelauto’s instellen. De toegangseis is dan dat een bestelauto minimaal aan de Euro 4-norm voor de uitstoot van gassen moet voldoen. Bestelauto’s met bouwjaar 2006 en jonger voldoen aan deze eis. De Euro 4-eis wordt op 1 januari 2015 verder aangescherpt, dan zijn alleen Euro 4-bestelauto’s met affabriek roetfilter of emissieklasse 5 welkom in een milieuzone. Werkgevers, goederenvervoerders en gemeenten hebben afspraken gemaakt om milieuzones voor bestelauto’s in 2013 correct in te voeren. De intentieverklaring is ondertekend door ondernemingsverenigingen, een aantal grote gemeenten en de ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat.

Markt.nl

 Download Carmonitor: markt.nl juni 2010

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding