Uit de cijfers van Travelcard blijkt dat de tweede lockdown, op 15 december 2020, in combinatie met de feestdagen leidde tot een grote terugval in brandstofgebruik. Bij zzp’ers en het mkb zakte dit naar 52% van de stand van 1 maart 2020. Bij grote bedrijven zelfs naar slechts 38% ten opzichte van 1 maart 2020.

De afgelopen maanden is het bedrijfsleven weer meer gaan rijden, met het mkb voorop. Pasen, Hemelvaart, de meivakantie en Pinksteren zorgden in april en mei zowel voor pieken als voor dalen. Nu zowel de feestdagen als de lockdown voorbij zijn, tanken ondernemers en medewerkers van het mkb alweer 97% van het volume van 1 maart vorig jaar.

Grote bedrijven werken nog veel thuis

Voor de grote bedrijven zien de cijfers er heel anders uit. Bij de banken, verzekeraars en andere corporates wordt nog heel veel thuisgewerkt. De lijn in zakelijk wegverkeer is wel stijgend. Sinds Pinksteren achter de rug is wordt er weer meer getankt en gereden: grote bedrijven zitten nu op 61% van het brandstofverbruik van 1 maart 2020. Naar verwachting zal deze lijn de komende week nog iets verder stijgen, tot de vakantieperiode begint.

Lees ook:

Bestel het NZMO-rapport
Benieuwd naar alle resultaten van het NZMO? Bekijk dan het webinar terug op de website van Automobiel Management. Het uitgebreide rapport met daarin de belangrijkste conclusies, alle ins en outs, achtergronden en infographics is voor 149 euro (excl. BTW) op deze website te bestellen. Kortom, het perfecte naslagwerk voor elke mobiliteitsprofessional.